Klik og se annoncen

Af John Hansen

April er over os, og vi nærmer os med stormskridt endnu en 1. maj.

En 1. maj med de traditionsrige røde møder i alle vore købstæder: Altid fra morgenstunden i Korsør og Skælskør.

I Korsør ved vi, man hos 3F åbner kl. 07 med gratis morgenbord - og hele 5 byrådsmedlemmer som talere: Anders, Flemming, Jørgen, Niels Chr. og John Dyrby. Freddy Blak kommer også. Plus MF Christian Juul fra Enhedslisten.

I Slagelse sker det meste lidt senere - med det helt store fællesmøde i Anlægget om eftermiddagen.

Antorini på talerstolen

Ifølge Socialdemokraternes formand i Slagelse Anne Knudsen - også kendt som tidligere regional formand for LO - så bliver hovedtaleren i Anlægget den tidligere undervisningsminister Christine Antorini, Soc.

Det var som bekendt Antorini, der stod bag den store folkeskolereform - en reform der på flere måder var ønsket, men siden også er blevet noget udskældt.

Antorini var under sin reformforberedelse flere gange her i kommunen. Eksempelvis i Musikhuset, på VUC, på Antvorskov og Egeslevmagle skoler...

Come-back i Slagelse

Så hun er ganske bekendt med flere forhold i Slagelse Kommune.

Sidst Søndagsavisen mødte hende var på Christiansborg ved Kulturnatten i hovedstaden, og her vidste hun dog ikke noget om Eggeslevmagleskolens nye forsøg med E-sport på skoleskemaet. Ja, Antorini var faktisk ikke rigtigt klar over, hvad E-sport er for noget.

Men nu kommer hun altså tilbage til Slagelse for at tale for givetvis mange hundrede deltagere i det grønne Slagelse.

Alle går stærkt frem!

I øvrigt ventes 1. maj efter vore foreløbige oplysninger ellers at stå i Kommunalvalgets tegn.

Som bekendt går Socialdemokraterne i Slagelse (med John Dyrby som spids) stærkt efter at kunne overtage borgmesterposten fra Stén Knuth.

Enhedslisten går efter at formere sig i byrådet - hvor man p.t. kun er to medlemmer - og SF vil vel også gerne være repræsenteret.

SF har jo p.t. Helle Blak (tidligere Soc.) på plads i byrådssalen.

Og spændende er det jo, at alle de røde partier - ifølge dem selv - står til markant fremgang. Det gør såmænd også nogle af de borgerlige partier - ligesom de der p.t. er udenfor, de er på vej ind.

Mon ikke det kommende byråd skal øges med 10-15 mandater, før alt kan gå i opfyldelse...