Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det er særdeles skrappe modstandere, Danmark ramler sammen med ved EM i hockey for herrelandshold, der fredag den 12. åbnedes i Belgien.

Det røde-hvide mandskab - med ikke færre end syv lokale spillere og en chefcoach i staben - lagde ud mod Polen fredag formiddag.

Tre hårde kampe...

I puljen skal Danmark op imod Tjekkiet, Polen og Tyskland, hvor særligt sidstnævnte bliver både en stor oplevelse såvel som en mægtig mundfuld.

Og Danmark løb ind i store nederlag i puljen. Ikke helt uventet. For i A-gruppen er de bare gode.

Polen sejrede 9-3. Tjekket 9-1 - så Danmark må i nedrykningsspil.

Tyskland har over 100 gange flere hockeyspillere end Danmark.

Lidt historie

Danmark har kun to gange tidligere formået at blive, nemlig tilbage i 1997 og 99.

Gennem de sidste 25 år har Danmark været med 6 gange i A-gruppen og har således også prøvet nedrykningen en del gange. Danmark har dog ofte formået at vende tilbage fra B-gruppen gangen efter er har således over en længere periode været placeret mellem nummer 6-12 i Europa.

Truppen

Holdet har gennem efteråret forberedt sig via en række træningssamlinger, træningsturneringer og den endelige trup blev udtaget kort før jul.

Truppen består af flere rutinerede kræfter samt nogle unge med stort 'gå-på-mod'. De danske mestre fra Slagelse har flere spillere på holdet og danner således en stamme sammen med profiler fra Københavns Hockeyklub som er førsteudfordrer i den danske liga.

Blandt profilerne er målmand Martin Mortensen samt Mikkel Steinmetz Christensen, begge Slagelse samt anfører Jesper Jonassen fra København som alle skal levere på et højt niveau hvis Danmark skal sikre en slutplacering blandt de 6 første.

Træner og ambitioner

Efter en årrække med tyske landstrænere overtog Niels Henrik Sørensen holdet i foråret 2017 og står således over for sin første slutrunde som træner. Niels Henrik er selv tidligere landsholdsspiller med en række slutrunder i bagagen og var med da Danmark senest blev i A-gruppen i 1999.

Ambitionen denne gang er også at forblive i A-gruppen, hvilket kræver en slutplacering blandt de 6 bedste.

Med 7 modstandere som alle på papiret bør være bedre en Danmark kræver det en masse taktisk snilde, vilje og ikke mindst held på de rette tidspunkter.

Og her er truppen: Jesper Jonasson (København), anfører. Klaus Riisom (København).

Lasse Steinmetz Christensen (Slagelse). Mads Nielsen (Slagelse). Mathias Tankmar (Slagelse).

Martin Mortensen (Slagelse). Mikkel Steinmetz Christensen (Slagelse). Mo Tournay (København). Paw Appeldorff Hansen (Sørby).

Stephan Hald Trzpacz (Slagelse). Søren Toft (København) og Tobias Grand (Partille).