Klik og se annoncen

Af John Hansen

Så fik vi igen afviklet en A-landskamp på Slagelse stadion.

Det skete tirsdag aften, da Danmarks EM-landshold for fodboldkvinder mødte Finland i en forberedelsesmatch forud for sommerens EM-slutrunde i Holland.

Hele 5-0 til Danmark blev det. Efter 4-0 ved pausen.

Vejret skiftede...

Og hele 3.500 tilskuere så på direkte på stadion i et fodboldvejr, der sluttede i regn og blot 6 graders kulde.

Fra kl. 17 af, da DBU åbnede sin Fanzone omkring stadion, var der ellers høj sol og flot vejr - men dog også kølig vind og tiltagende skydække.

DBU og Slagelse Kommunes folk - med borgmester Stén Knuth og udvalgsformand Troels Christensen i front - nød hele sceneriet fra den nye tribune og stadionloungen.

Og fra DBU var det primært de veloplagte ledere Jesper Møller (formand) og Claus Bretton-Meyer (direktør), der ydede deres bidrag til løjerne (Læs også art. om velfærdsaftale DBU & kommunen).

Hestehaler gør EM-klar

Og nede på grønsværen var den almindelige SBI-herrefodbold flot afløst af livlige hestehaler i stribevis.

Straks fra start tog Niels Nielsens udvalgte EM-hold fat på offensiven mod et finsk hold, der ikke var så stærkt, som det plejer.

De danske EM-håb, der ved sommerens EM-slutrunde i Holland lægger ud mod Belgien søndag 16. juli kl. 20.45 (senere møder vi Holland 20. juli og Norge 24. juli) gik igang med målscoringen allerede efter 5 minutters spil.

Mål på stribe...

Nadia Nadim forlænger et indkast fra højre side, og Wolfsburgs Pernille Haarder (dansk anfører) scorer fladt nede i venstre målhjørne til 1-0.

Mens regnvejret begyndte gjorde Sanne Troelsgaard i 20. minut det til 2-0 efter forarbejde af Simone Boye, Katrine Veje og Haarder. Sanne knaldede bolden i kassen fra højre side.

Og der var lidt mere at varme sig på i 38. minut, da Nadim smart lobbede bolden på overliggeren, inden Pernille Haarder hårdt skød ind foran mål fra venstre side. Via en finsk forsvarer blev det 3-0.

Hovedstød og i mål

Kort før pausen øgede Stine Larsen på et velplaceret, men også lidt heldigt hovedstød til 4-0.

Og i en mere ineffektiv 2. halvleg satte Stine Larsen i 59. minut endnu et hovedstød ind til 5-0. Efter flot opspil headede Stine eksemplarisk bolden ned i nærmeste målhjørne.

Haarder: - Godt og skidt!

Anfører Pernille Haarder efter kampen: 'Vi dominerer, og det er udmærket, vi scorer fem gange. Men vi laver for mange tekniske fejl - det skal vi have gjort bedre.'

Og landstræner Nils Nielsen - efter kampen og fire dages træningslejr i Køge og Herfølge: 'Jeg ser en del defansive problemer i dag. Vi giver nogle chancer væk. Så der er et godt stykke til EM-formen...Men ellers var det skam godt at få sådan en kamp.'

Søster Eriksen på tribunen

Slagelses eget bidrag til EM-holdet, Julie Trustrup, var savnet på den defensive midtbane. Hun er jo desværre lige blevet korsbåndopereret - og befandt sig tirsdag i et noget lunere Australien.

VDonline & Uge Nyt talte derimod med Louise Eriksen, lillesøster til Christian Eriksen: 'Jeg er med i truppen, men den er på hele 28 spillere. Og i aften var der ikke plads til alle. Men vi skal mødes igen i maj.'

Louise er 21 år og med for første gang i truppen. Hun kommer som Christian fra Middelfart, spiller nu i Kolding - enten forsvar eller midtbane.

Og hun håber som de øvrige på at nå at få en plads i den 23 spiller store EM-trup.