Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., kender bedre end de fleste Folketinget og Christiansborg.

Med cirka ti travle, spændende år som MF - ikke mindst under Helle Thorning som partiformand - har Dyrby virkelig bevæget sig i alle afkroge af Borgens liv.

Kun vores viceborgmester Villum Christensen, LA (nu frivilligt ude efter mere end ti år som MF), og Henrik Brodersen (DF, ikke genvalgt efter ialt otte år som MF) må have noget af den samme interne viden.

Forgæves kamp?

Vigtigt for både Socialdemokratiet og for Slagelse har det de seneste år været at finde en MF-afløser for John Dyrby.

Desværre er det ikke lykkedes med Tom Block fra Sørbymagle.

Den i øvrigt solide, seriøse og fagforeningsmindede Tom Block har netop - for anden gang - forsøgt at få stemmer nok til en plads blandt de 179 udvalgte folkevalgte.

Men det lykkedes ikke.

De evige personlige kryds

Tom Block fik bare ikke tilstrækkeligt mange personlige krydser - selvom Socialdemokratiet her i 2019 blev Slagelse Kommunes største parti med ialt 13.478 stemmer.

Blocks personlige 2.708 Slagelse-stemmer rakte ikke.

Jamen, 'hvorfor kan lokale socialdemokrater ikke læse og forstå,' - ikke tage sig sammen til at vælge en dygtig, seriøs, lokal kandidat ind?

Sad flere S-ledere i Antvorskovhallen og spurgte forgæves under sidste del af optællingen...

Savnes: Bedre opbakning?

Hvorfor får Block dog ikke den totale opbakning fra sit parti og dets tilhængere?

Nogle socialdemokrater hvisker ydermere til avisen, at de altså også gerne så en større og mere offensiv borgmesteropbakning til Tom Block!

Eller finder for mange mon blot, at Tom ikke er den helt rigtige person - med de rette egenskaber?

Tom har ydet fantastisk

Søndagsavisen har spurgt John Dyrby:

- Deler du manges ærgrelse over, at Slagelses store S-medlemskreds ikke resulterede i nok personlige stemmer til Tom Block?

Vi har jo ellers forsøgt at fortælle vestsjællænderne og i hele kommunen, at de bør stemme personligt, hvis vi skal fylde og have indflydelse. Deler du ærgrelsen?

John Dyrby: 'Ja bestemt - det er rigtig ærgerligt, at de to store partier ikke begge har lokale repræsentanter på Christiansborg.

Tom har gjort en fantastisk indsats, og jeg kan ikke pege på noget, der kunne være gjort anderledes.'

Tillykke til Stén Knuth!

- Udover at Tom altså ikke kom ind, føler du ellers, at Slagelse er blevet Folketings-styrket eller svækket ved dette F-valg?

John Dyrby: 'Der er grund til at ønske Sten Knuth et meget stort TILLYKKE med det fine resultat.

Og det glæder mig oprigtigt, at Venstre nu igen har en lokal kandidat i Folketinget.'

Til gavn for Slagelse?

- Vil du / I kunne få noget extra også til gavn for Slagelse, hvis du nu får en S-regering - altså lutter partifæller med Mette, Sass, Astrid Krag etc.?

John Dyrby: 'Der er ingen tvivl om, at jeg personligt vil have et tættere forhold til en S-ledet regering end tilfældet har været de seneste år med VLAK-regeringen.

Det er dog ikke et udtryk for, at Lars Løkke Rasmussen glemte eller overså Slagelse Kommune, for det er bestemt ikke mit indtryk.

Personlige relationer, ja!

Men ofte er det i politik som i virkeligheden: de personlige relationer er meget betydningsfulde.

Jeg vil dog understrege, at jeg ikke tager noget for givet: der skal fortsat kæmpes for indflydelse og for de emner, der kan have en positiv effekt for den fortsatte udvikling af Slagelse Kommune,' slutter borgmester John Dyrby Paulsen.