Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelse Kommunen er igen kommet i søgelyset.

Blandt andet via endnu en særdeles lav placering på DI's rangliste over kommuners erhvervsvenlighed og -klima.

Som vi fortalte endte Slagelse dennegang på en plads som nr. 80 af 93 kommuner.

En samlet fremgang på fem pladser. Men så sent som i 2017 var Slagelse klatret helt frem til en 13. plads på listen.

79 lokale virksomheder

Dennegang var Næstved (med S-borgmester Carsten Rasmussen i spidsen) den helt store højdespringer i den landsdækkende undersøgelse - fra nr. 80 til nu nummer 41.

Sorø ligger bedst på Sjælland, som nr. 21 - på en 2019-liste, der dog også er omdiskuteret bl.a. fordi ikke alle svarer på spørgeskemaet. Her i 2019 har 79 slagelseanske virksomheder deltaget.

Inspirationen bruger vi...

VDonline har spurgt Slagelseborgmester John Dyrby Paulsen, Soc., om hans kommentar, her hvor vi har set Slagelse placeret nede som en sølle nr. 80 på DI-listen?

Dyrby: 'Jeg lytter med stor interesse til input fra erhvervslivet, herunder også vurderingen fra DI-ranglisten.

Og vi må bruge ranglisten som inspiration til at blive bedre - og det arbejde er allerede i gang i Erhvervscenteret,' påpeger John Dyrby.

Dyrby: Tumulten og skatten

- Og så et spørgsmål vedr. det ry og 'lange seje træk', du omtalte forleden i Sjællandske, for at komme videre og opad: Jamen, Slagelse var jo efter flere beskedne år, kommet helt op som nr. 13 - før man så røg helt ned igen. Der må vel være et par årsager?

John Dyrby: 'Det er der helt sikkert, men jeg kan ikke pege på alle årsagerne, selvom tumulten i forbindelse med konstitueringen i byrådet, og at skatten blev sat op i 2017, er en del af forklaringen.

Jeg synes ikke, at vi på det konkrete niveau ift. virksomhederne gør tingene anderledes eller i mindre udstrækning end tidligere (tværtimod).

Og Slagelse Kommune har jo da ikke ændret geografisk placering gennem årene,' noterer John Dyrby.

Stor ros til Næstved

- Og hvad siger du til, at Næstveds Carsten Rasmussen, din S-kollega, nu soler sig i medierne med aktuel opgang og hvordan det skal gøres?

John Dyrby: 'Stor ros til min gode ven og kollega fra Næstved!

Det er en meget flot fremgang, og fuldt fortjent, og det er klart, at jeg vil spørge ind til gode råd fra Carsten i den anledning,' svarer John Dyrby Paulsen på vore spørgsmål.

P.S.: Se flere art. i Søndagsavisen og på VDonline.

Nyt stort stadionprojekt!

Og så er det netop offentliggjort, at der foreligger store planer for et nyt stadionprojekt, et bynært grønt miljø i selve Slagelse by.

Her er et særligt udvalg impliceret - og også Boligselskabs-direktør Arne Juul og centerchef Mette Mandrup fra kommunen.

Der er tale om en spændende visions- og udviklingsplan, som giver et bud på en overordnet ramme for udviklingen af den såkaldte Slagelse Park.

'Byens nye grønne byområde,' som man udtrykker det. Mere om det snarest.