Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelse Jobcenter er naturligvis - trods muligt regnvejr i de første par timer - aktivt med på torsdagens store SUK Festival i Skolefirkanten.

Det samme er en lang række brancher og erhvervsvirksomheder fra Vestsjælland. Nogle der ofte siger:

'Vi lever af dygtige medarbejdere'.

Afgørende kompetencer

'I en branche, hvor gedigent håndværk og teknologisk innovation forenes, er vores medarbejderes kompetencer afgørende,' siger således medejer Thomas Bagger fra Bagger Låse & Alarm i Slagelse, inden SUK-starten torsdag morgen.

'Via vores engagement i Partnerskabssamarbejdet har vi en god og direkte vej til at rekruttere nye medarbejdere. Og vi får også værdifuld viden om, hvilke muligheder vi har, for at holde vores medarbejderstabs kompetencer ajour.'

Ordene er Thomas Baggers - firmaet har stor ekspertise inden for mekanisk og elektronisk sikring.

'I mere end 40 år har vi drevet virksomhed, og der er sket store forandringer i faget, som nu også er præget af moderne teknologiske løsninger til sikring. Det stiller naturligt nogle krav til vores medarbejderes kompetencer, som skal holde trit med tidens og teknologiens udvikling.

Jobcenter Slagelse er i den sammenhæng en god servicepartner og leverer god inspiration til at løse eventuelle rekrutteringsopgaver. Det har stor værdi for os, at vi i samarbejde med Jobcentret kan sikre os dygtige medarbejdere,' siger Thomas Bagger.

Jobrotation

Som eksempel nævner Thomas Bagger en situation hvor firmaet akut skulle udvide medarbejderstaben.

I samarbejde med Jobcenter Slagelse kom syv ledige håndværkere i jobrotation i firmaet, hvor de fik suppleret deres grundlæggende færdigheder med kompetencer inden for sikringsområdet. Efterfølgende kunne Bagger Låse & Alarm tilbyde fem af de syv fastansættelse.

'Jobrotationsordningen var en god løsning, og den kom i stand via et tæt samarbejde med Jobcenter Slagelse, og den viden vi har derigennem. Og det gav altså også fem ledige håndværkere en plads på arbejdsmarkedet igen,' påpeger Thomas Bagger.

Uddannelse en fast del

'Vi er helt bevidste om, at vores dygtige medarbejdere er forudsætningen for, at vi som firma kan udvikle os. Derfor er uddannelse en fast del af vores hverdag i Bagger Låse & Alarm. Vi har i øjeblikket otte lærlinge ansat, og uddanner også meget gerne voksenlærlinge når der er behov for det. Dels giver vi et voksent menneske mulighed for at få en faglig uddannelse, og dels får vi en medarbejder, der har et modent og afklaret syn på tilværelsen, lyder det fra Thomas Bagger.

Inspiration udefra er med til at udvikle os som mennesker og som virksomhed, mener Thomas Bagger, der selv henter en del inspirationen i blandt andet møderne i Partnerskabsnetværket, hvor regler, love og muligheder inden for arbejdsmarkedsområdet jævnligt er oppe at vende. Han ser dette forum som oplagt til også at tage andre emner under debat, som for eksempel at sætte fokus på unge.