Klik og se annoncen

Af John Hansen

Den nye 2. division er også ny for Slagelse.

SBI Slagelses unge, nyoprykkede fodboldhold, primært bestående af egne, lovende spillere, der på kort tid - ledet af cheftræner Ulrik Balling - har spillet holdet op gennem både Sjællandsserie og Danmarksserie.

Nu gælder det 2. division, som selvsagt bliver meget sværere.

Et godt rygstød

Derfor betyder det ganske meget for Slagelseholdet, at man straks kom på tavlen via en meget fortjent premieresejr 1-0 over Frem på den lidt frygtede bane i Valby Idrætspark.

Næsten tusinde tilskuere var på plads, heriblandt rigtigt mange fra Vestsjælland.

Og den overraskende sejr var et godt afsæt til første hjemmekamp i divisionen, som spilles søndag 12. august kl. 15 på Harboe Arena Slagelse mod Marienlyst.

I øvrigt er netop disse linier skrevet FØR onsdagens pokaldyst, hvor SB&I fik besøg af Superliga-nedrykkeren Helsingør.

Skovgaard var rigtig god

Men som nævnt fik hele Slagelseholdet en mægtig start sidste lørdag mod Frem. Inklusive nyerhvervelsen med det stærke venstreben, Jakob Skovgaard (tidligere Odsherred), som vi tror, hjemmetilskuerne kan glæde sig til at se i aktion.

Fra USA, hvor Ulrik Balling har været på mission, har man hentet Kyle Nuel, som bærer rygnummer 5. Jakob har trøje nummer 7.

Målscorer Nicklas

I Valby Idrætspark var det forsvareren Nicklas Venzel, der skød med frem ved nærmeste stolpe og på Erdems fine indlæg sørgede for det enlige mål.

Det var i 1. halvleg, men ikke mindst begyndelsen af 2. halvleg var mægtig stærk for gæsternes vedkommende.

Der var jo ganske stor usikkerhed om, hvor man - efter både ferie og skader - stod her ved den hurtige optakt til den nye, sværere 2. division.

Men hvis man troede, at Fremholdet her straks ville belejre SBI-buret, så var det omvendt slagelseanerne, der de første minutter af 2. halvleg bombarederede Fremmålet med skud og forsøg fra alle vinkler.

Bolden dansede flere gange på målstregen. Og overliggeren.

Var bolden mon inde?

Allerskarpest var et hårdt hug fra Patrick Andersen, hvor bolden - ovre i målhjørnet - tog underkanten af overliggeren og sprang ned på stregen... for siden at komme i spil igen.

Var den bold mon inde eller ej? Flere mente faktisk, at bolden havde været over stregen. Men for undertegnede var det meget svært at konstatere på en gengivelse, vi så senere.

Også Christian Clausen traf overliggeren, da det gik hedest til.

Tæt på var det.

Og SBI'erne stod for det meste rigtigt godt i defensiven, også i de sidste 45 minutter.

Selvom Frem naturligt nok pressede mere på i slutfasen, hvor det kunne være 'gået galt', inden kampens kvindelige dommer Frida Mia Klarlund Nielsen fløjtede af for overtid og det hele.

Og der blev virkelig jublet i SBI-lejren og blandt de medbragte fans.

Sebastian Sørensen i SBI-målet måtte redde afgørende i 2. halvleg, men også Slagelse havde farlige forsøg til både to og tre mål.

En offensiv, målrig kamp er i vente nu på søndag.