Klik og se annoncen

Af John Hansen

I slutningen af sidste uge var der - nærmest på samme tid på alle skoler og uddannelsessteder - afslutning og dimissioner.

Hundredevis af studenter, dimittender og afslutningselever blev færdige over hele Slagelse. Og for den sags skyld også i Høng, Sorø og andre skolebyer på Vestsjælland.

Store festligheder fandt sted hos bl.a. ZBC (tidl. Selandia erhvervsskolen), Erhvervsakademi Sjælland, Syddansk Universitet, VUC, Slagelse Gymnasium etc.

ZBC i fokus

I dag bringer vi endnu et par dimissionsfotos fra nogle af uddannelsesstederne (flere følger senere i Uge Nyt) - eksempelvis fra den gamle Slagelsehal.

Her samlede handelsgymnasiet og teknisk gymnasium, ZBC Slagelse, traditionen tro, elever, lærere og forældre til nogle hygelige timer fredag formiddag.

ZBC har vi tidligere skrevet en del om, bl.a. efter DM i Skills afviklet i Næstved - for Michael Kaas-Andersen & Co. regner jo med en massiv stigning i antallet af elever de næste par år.

Åbner perspektiver...

I Slagelsehallen var det rektor Niels-Erik Hybholt, der holdt dagens store tale.

Her talte han for helheder, udsyn og perspektiv - og advarede de unge imod fordomme, intolerance og snæversyn.

Som altid var det kongelige operasangere, der stod for en god del af underholdningen i en hal, der fyldtes af smil, latter og beundrende blikke.

400 fra SDU Slagelse

Også på SDU, Syddansk Universitet i Slagelse, har der været dimission og flot afslutning.

SDU i Slagelse har netop afsluttet ca. 400 dimittender, som netop er færdige med deres bachelor-, master- og diplomgrad.

Fælles for alle dimittenderne er, at de i studieforløbet har erhvervet et grundigt kendskab til en lang række fagområder, ligesom de alle har arbejdet med projekt- og caseopgaver i relation til det offentlige og private erhvervsliv.

En del af dimittenderne har været på studieophold i ind- og udland, og flere har gennemført et længerevarende forløb i virksomhedspraktik, hvor de har afprøvet teorien i praksis.

Alle studier er tilrettelagt, så der ikke alene satses på at styrke de studerendes faglige, men også de personlige kvalifikationer.

Nogle fortsætter på SDU

En stor del af bachelorerne fortsætter på videre studier på SDU eller et andet universitet i ind- eller udland. Andre går direkte ud i erhvervslivet til en spændende karriere.

Uddannelserne kvalificerer dimittenderne til at varetage relevante stillinger i det private og offentlige erhvervsliv, såvel nationalt som internationalt.

Fra det nye Zealand

Zealand, Sjællands Erhvervsakademi, afsluttede også med mange glade dimittender.

Og her sagde Zealand-lederen Vibeke Toft Müller bl.a. i sin tale:

'Vi har uddannet jer til at være selvstændigt tænkende mennesker, som også er kritiske.

Det er kompetencer, som det er vigtigt i holder fast i. I har haft klasseundervisning, arbejdet i grupper, lavet projekter samt været i praktik i en længere periode.

Det betyder at i kender forskellige samarbejdsformer, samt at i allerede har stiftet bekendtskab med erhvervslivet.'

Mere følger senere.