Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det helt store sker først i juni på Borreby Gods i de smukke, hyggelige og historiske lokaliteter lige udenfor Skælskør.

Og ellers bliver Slagelse, Skælskør og Korsør - med bl.a. Vilcon, Klarskovgaard, Comwell Korsør - samlingssted over to dage, når årets største danske erhvervsbegivenhed udenfor hovedstaden finder sted den 6. juni og ikke mindst torsdag den 7. juni. Prins Joachims fødselsdag.

Danmark og Europa

Her bliver Slagelse Kommune - i samarbejde med også Kalundborg og Næstved Kommune - nemlig i det såkaldte VL-døgn hjemsted for en mægtig konference om Danmark og Europa.

Europa i fremtiden. Europa - mod alle odds. Og fokus på ikke mindst i forhold til dansk erhvervsliv.

CEO's og topledere fra nær og fjern - og da ikke mindst fra hovedstaden - vil strømme til Vest- og Sydsjælland i den uge, hvor et sandt VL-døgn (Virksomheds Ledelse) er berammet.

Mindst to ministre

Der ventes deltagelse af mindst to ministre.

Dels beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, dels måske også den nye minister for uddannelse og forskning, Tommy Ahlers.

Ahlers stod faktisk på talerlisten allerede inden han nu blev minister - og det vides nu ikke med sikkerhed om han kan komme den dag.

Netop Ahlers har statsminister Lars Løkke jo hevet ind fra Disruptionsrådet og så som iværksætter og igangsætter fra det virkelige liv. Ahlers har selv sat nye firmaer og produktion op, så han har andre indgangsvinkler, end de mest kendte fra skoleverdenen...

En hovedgæst ved VL-træffet vil også være Frans Timmermans, et stort navn i EU-sammenhæng. Hollænderen er 1. vicepræsident i EU-komissionen.

Timmerman skal - blandt ialt 40 indlægsholdere (!) - deltage i en debat om Europas fremtid og økonomi med nationalbankdirektør Lars Rohde.

Og som et kuriosum forlyder det, at DI (Dansk Industri) ved VL-døgnet vil være repræsenteret af en ægte robot - en topmoderne agerende robot, der skulle være i stand til at byde alle velkommen i de gamle Borreby-omgivelser.

Værtsskabet tildelt

Og vi har tidligere på VDonline og i Søndagsavisen skrevet: 'VL-døgnet 2018 vil blive afholdt i historiske rammer på Borreby Gods - ifølge formandsskabet fra den sjællandske VL-gruppe 15 v. John Hesselholt, MIJO Invest Aps, og Arne Juul fra Slagelse Boligselskab. De har fået tildelt værtsskabet for afholdelse af VL-døgnet 2018.

Efter at København (CBS) og Horsens har været de seneste værter i hhv. 2017 og 16.

'Once in a lifetime'

'Vi er ydmyge overfor opgaven. Det er en unik opgave/mulighed, en 'once in a lifetime opportunity', at vi får så mange beslutningstagere til Sjællands Vestkyst. Vi vil også sætte alle sejl til i forhold til muligheden for at præsentere Sjællands Vestkyst på fornemste vis overfor toppen af dansk erhvervsliv,' berettede Hesselholt allerede sidste år.

En af de omkring 40 talere bliver også Group-CEO fra DSV, Jens Bjørn Andersen, som i 2016 fik anerkendelsen af at være nr. 1 på listen over 50 af de største børsnoterede selskaber, vurderet af porteføljemanagere for Dansk Aktieanalyse. Lotte Mejlhede fra TV2's Europaafdeling kommer også i centrum på Borreby.

I øvrigt siger Arne Juul fra arrangørerne i denne uge til Søndagsavisen, at forberedelserne kører som planlagt - men der hersker stor travlhed. Og forventningsglæde.

Sponsorer og støtter

VL-døgnet 2018 er blevet tilrettelagt i samarbejde med de internationale VL-grupper fra blandt andet Polen, Tyskland, Dubai, Shanghai mv.

Allerede meget tidligt præsenterede man forarrangementet seks hovedsponsorer til VL Døgnet 2018 i form af NOVO Nordisk, Spar Nord, Vilcon Konferencehoteller v. Connie Christensen samt Kalundborg, Næstved og Slagelse Kommuner.