Klik og se annoncen

Danseskolen Dansegulvet i Slagelse er klar med et nyt tiltag, i form af et nyt elitehold for talentfulde dansere i Slagelse, oplyser Malene Strudahl, ejer og koreograf hos Dansegulvet.

- Dansegulvet prøver hele tiden at forny sig, at følge med den udvikling der er i danseverdenen, og finde ny inspiration overalt. De sidste otte år har Dansegulvet haft Inner Light Dance Company, der har optrådt år efter år med en forestilling med moderne dans.

- Nogle gange sidder man lidt fast i at lave det samme om og om igen, det bliver de samme trin, bare sat sammen på en ny måde. Men vi vil gerne forny os og give både gamle og nye dansere ny inspiration, siger Malene Strudahl.

Derfor går Malene i år sammen med Dansegulvets instruktør Caroline Jasmin Frederiksen om at danne et helt nyt elitehold for talentfulde dansere i Slagelse.

- Vi håber på at kunne give de unge talenter endnu flere muligheder i fremtiden. Og i den professionelle danseverden er det bare vigtigt man er vant til at arbejde med teknik, forestillinger og performance.

Vi er meget stolte af, at vi de sidste syv år har sendt hele fire elever afsted til professionelle uddannelser i både ind- og udland, så vi ved at vi giver eleverne en god base af viden og teknik med i bagagen, og det skal vi selvfølgelig blive ved med at udvikle, siger Malene, som efter otte år med Inner Light Dance Company finder tiden inde til at prøve noget nyt.

Og håber Slagelse tager godt imod Dansekompagniet - et elitehold for udøvende amatørdansere, der gerne vil udfordres og optræde.

De vil arbejde på at lave en stor forestilling i foråret med moderne dans.

Men først skal der findes dansere.

- Vi søger alle slags dansere og gymnaster, som gerne vil udfordre sig selv og stå på en scene. Det kræver selvfølgelig du er engageret, træner hjemme, tager ekstra teknik-timer og det vigtigste - at du elsker at danse og bevæge dig.

Det er ikke så vigtigt hvilken stilart du er trænet i, vi leder efter potentialet og talentet. Så om du er balletdanser, gymnast eller hiphop danser, så kom og vær med. Vi lover at du lærer en masse om dig selv, din dans og forhåbentlig giver det dig blod på tanden til at prøve endnu flere nye ting, siger Malene.

Audition 12. august

Dansegulvet afholder audition mandag d. 12. august for både deres nye elitehold Dansekompagniet, men også deres nye performancehold.

- Der skal jo være noget for alle, og der sidder måske rigtig mange dansere, som ikke har lyst til at danse moderne dans, men gerne vil blive mestre i at performe og lave det man kalder 'commercial' dans.

Cecilie Bonné, som er koreograf på performanceholdet, arbejder selv jævnligt i hele Danmark med netop commercial performance og optræder til modeshows, tv-shows m.m. som professionel danser. Så det giver danserne mulighed for at arbejde med netop en danser, der selv lever af at danse.

- Så hvis du selv går rundt med en drøm om at dygtiggøre dig som danser og gerne vil udfordre dig selv og give dig de bedste muligheder indenfor dansens verden, er det bare at møde på mandag d. 12. august kl. 16.30-18.00 til performance holdets audition, efterfulgt af Eliteholdets audition kl. 18.30-20.00. Aldersgruppen er fra 14 år og opefter.

- Du skal bare møde op og danse med, du behøver ikke selv at forberede noget, det klarer vi. Vi håber selvfølgelig at få fat i en masse unge talenter som drømmer om dansen ligesom vi selv har gjort, siger Malene.

Det pointeres at Dansegulvet ikke 'kun' er for elitedansere. - Vi har masser af børnehold og begynderhold, vi tror bare på at vi kan noget som ingen andre med det her, og vi føler Slagelse godt kan bruge et dansekompagni som viser det smukke og inderlige ved moderne dans - det er jo kunst at kunne danse på den måde, og det vil vi gerne udbrede, så flere får glæde af de dygtige dansere.