Klik og se annoncen

Af John Hansen

Spændende internationalt danseteater. Og noget for øjnene, ørerne - og måske også smagssansen...

Det er, hvad Vestsjællands Teaterkreds vil præsentere her den 19. marts.

Der gives igen mulighed for at opleve Dansk Danseteaters internationale dansere, når teaterkredsen tirsdag 19. marts kl. 19.30 inviterer indenfor på Slagelse Teater til danseforestillingen Krash & Chopin danser.

Dobbeltforestilling

Krash & Chopin danser er en dobbeltforestilling med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner skabt af to af Danmarks mest prisbelønnende moderne koreografer:

Reumertvinderen Tim Rushton og koreograf Alessandro Sousa Pereira.

Chopin danser af tidligere kunstnerisk leder Tim Rushton blev oprindeligt skabt til Operaens foyer i august 2017, som et forstudie til denne forestilling.

Frédéric Chopin, også kaldet klaverets digter, var både teknisk nyskabende, fantasifuld og poetisk søgende. Han kunne om nogen få klaveret til at synge. Med udgangspunkt i Tim Rushtons store kærlighed til Chopins intime klavermusik udforsker han menneskets inderste romantiske relationer.

Krash i ilden

Det bragende energiske værk Krash af den eftertragtede koreograf Alessandro Sousa Pereira er aftenens andet værk.

Krash er et værk fyldt med vildskab og maskulin kropsenergi inspireret af sammenstødet mellem forskellige kulturer. Værket tager afsæt i digtet med samme titel forfattet af den danske poet Niels Frank, men Krash er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder, både hvad angår trin, udtryk og musik.

Stjerneproduceren DJ Turkman Souljah har komponeret musikken med udgangspunkt i de sensuelle rytmer vi kender fra Latinamerikas folke- og populærmusik.

Gratis introduktion

Inden aftenens forestilling giver Dansk Danseteaters turnéleder Jason Nelson og en af danserne fra kompagniet en indgående introduktion i teatersalen.

Introduktionen finder sted allerede kl. 17.30 og varer ca. en halv time.

Ved brug af videoklip fra prøvesalen, sjove historier fra bagscenen og eksempler fra det koreografiske arbejde, får publikum et indblik i den kunstneriske proces og de tanker, som ligger bag forestillingen.

Mellem optakt og forestilling vil der være mulighed for at nyde fx en lækker tapastallerken i Teaterbaren. Denne skal bestilles særskilt på tlf. 42705640.

Krash & Chopin danser kan altså opleves på Slagelse Teater tirsdag 19. marts kl. 19.30. Og billetter kan købes på www.teaterkreds.dk eller på teatret fra en time før forestillingen.

Omkring Vestsjællands Teaterkreds lige nu, så læs i øvrigt også på side 2.