Klik og se annoncen

Den 1. januar 2017 overtog Line Møller forældrenes Bo Grønt havecenter i Øster Stillinge lidt uden for Slagelse. Kun 24 år gammel og lige færdig med en uddannelse kastede hun sig ud i livet som selvstændig, i en butik med et kæmpe salgsareal og op til ni ansatte.

Her næsten et år efter, den 11. december, kan hun fejre sin 25 år fødselsdag og det første succesfulde år som selvstændig.

Det har været et fantastisk år med mange glade kunder og en rigtig god omsætning.

- Kunderne har taget super godt imod mig, siger Line. - Og på trods af den noget regnfulde sommer har jeg haft en omsætning, der ligger et pænt stykke over det som mine forældre plejer at have. Det tager jeg som et skulderklap til mig og mit personale.

Når der sker ejerskifte i en virksomhed som Bo Grønt, er det altid en udfordring om de 'gamle' kunder følger med til den nye ejer, og om de tager godt imod de nye tiltag, der altid vil være når der kommer en ny ledelse, men det har overhovedet ikke været et problem, tværtimod.

- Kunderne i havecentret har jo kendt mig i mange år; dels fra dengang mine forældre lukkede op i 2000 og siden 2008 hvor jeg har haft fritidsjob i Bo Grønt. Det er skønt at det nu er min virksomhed og jeg dermed har mulighed for at udvikle og videreføre familievirksomheden.

- For mig har det også været dejligt at se at vi får flere besøg af de yngre generationer omkring min egen alder, de efterspørger jo nogle andre, mere 'trendy' planter, specielt de grønne stueplanter som fingerfilodendron, kaktus og lignende har der i år været en kæmpe efterspørgsel på.

Inden for haveplanterne er det specielt de spiselige ting der har været fokus på i den forløbne sæson: frugttræer, ikke bare æbler og pærer, men også de specielle planter som f. eks. morbær, fersken, valnød og spisekastanier er noget af det som haveejerne - unge som gamle - har været meget interesseret i at købe i år. Det samme gælder for krydderurter, chili planter og tomater.

- Det har været spændende at finde så mange specielle sorter, som jeg har kunnet tilbyde mine kunder, der er ingen tvivl om at det også bliver et stort hit igen i 2018.

Selv om vi nu er i december måned og dagene er korte, er det stadig et godt tidspunkt at plante i haven.

- Vi har sat alle vores haveplanter ind i drivhuset, men alt står således at vores kunder kan gå rundt og købe af dem. Det er faktisk sådan at vi sælger en del her i løbet af vinteren, det kan være at der er et hul i hækken, eller at der bliver fældet et træ enten i egen have eller i naboens, og så kan man sagtens plante nyt hele vinteren, når bare jorden er til at grave i. Og det giver jo altid en god snak når en kunde køber et egetræ d. 23 december, så kan vi jo godt finde på at spørge om hvilken pynt der skal på i år!

Julens åbningstider følger dem som Bo Grønt har haft i mange år, den 24. til kl 12,00 og den 25. december til kl. 13,00.

- Så holder jeg lukket 2. juledag, så jeg og personalet kan have en dag sammen med familien. Ligeledes holder vi et par uger lukket i januar, så på det punkt er alt ved det gamle.