Klik og se annoncen

En ny vinhandel er på vej på Elmedalsvej i Slagelse. Efter planen åbner Dalgas Vinhandel søndag d. 3. marts, i de lokaler hvor Skovgaard Vine tidligere havde kontorer. En butik på ca. 140 kvm., med både velkendte og populære vine som mange vil kende fra Skovgaard Vine, samt fra en række andre leverandører.

Bag åbningen står Claus Dalgas-Mohr, som de seneste 2½ år har været butikschef hos netop Skovgaard Vine i Slagelse, som lukkede ved årsskiftet.

LÆS OGSÅ: Nybolig Erhverv skifter navn til Nordicals Erhvervsmæglere

- Da Nicolaj og Jens (Skovgaard Vine, red.) besluttede at flytte det hele til Brøndby, blev vi allesammen opsagt, og i en alder af 55 begyndte jeg at overveje, hvad jeg nu skulle lave, fortæller Claus Dalgas-Mohr.

Så nævnte han ideen om at starte op med egen vinhandel for sin kone - og fik straks hendes uforbeholdne opbakning.

- Jeg gik til Nicolai og spurgte om Skovgaard Vine ville være leverandører af hele grundsortimentet af de vine, som har solgt rigtig godt hos Skovgaard, og fik at vide at det ville de meget gerne, lyder det med et stort smil fra Claus Dalgas-Mohr, som dermed får 'klassikere' som f. eks. Full Fifteen og Full Sixteen ind på hylderne.

- Jeg kender alle produkterne og har et godt netværk i byen, fortæller Claus, som først kiggede på butikslokaler på Ndr. Ringgade.

Men valget faldt på lokalerne på Elmedalsvej, som ligger nærmest dør og dør med den tidligere Skovgaard-forretning.

- Jeg har fået en god aftale her, og her har folk i ti år været vant til at køre ud og købe vin, konstaterer Claus, som nu er godt på vej med etableringen.

- Jeg har en masse gode venner og kolleger fra min tid i DFDS, som har været ude at kigge og som vil hjælpe med at opbygge forretningen, fortæller Claus, som oprindelig er uddannet skibsofficier i DFDS og har sejlet med passagerskibene som bl.a.restaurations- og personalemand, og derigennem også kender restaurationsbranchen.

- Interessen for vin strækker sig mange år tilbage og så har det bare hængt ved, smiler Claus, som bor i Korsør, hvor han har været selvstændig med tæppe- og møbelrens, arbejdet for Dansk Supermarked i fire år, samt gennem 10 år i Kastrup Lufthavn som duty manager, indtil han for 2½ år siden blev ansat hos Skovgaard Vine. Som for Claus nu skifter rolle: fra arbejdsgiver til leverandør.

Glad for alle slags vin

- I starten vil mit fundament ligge en del på de vine, som jeg kender fra Skovgaard, men her har jeg også mulighed for at tage andre leverandører ind, alt efter hvad jeg synes der mangler, konstaterer Claus Dalgas-Mohr, som efter eget udsagn er glad for næsten alle slags vin.

- Der hvor jeg er 'opdraget' er det nok meget de franske vine, jeg vender tilbage til. Men jeg er også pjattet med italienske, spanske, australske, chilenske og argentinske vine - hver ting til sin tid, smiler Claus, som også gerne skænker smagsprøver og hjælper kunderne med råd og vejledning, når de kommer med en menu i hånden.

- Det er sjovt og udfordrende.

Nu skal håndværkerne fjerne en del vægge og lægge nyt gulv i de tidligere kontorlokaler, og forhåbentlig bliver forretningen klar til at åbne d. 3. marts, dagen efter den store vinemesse i Vesthallen, hvor Dalgas Vinhandel også forventer at være repræsenteret.

Dalgas Vinhandel vil på hverdage holde åbent kl. 10.00-16.30, og lørdag kl. 10.00-14.00.

Det sker med assistance fra både unge og ældre medarbejdere fra Skovgaard Vine Slagelse.

- Stort set lutter kendte ansigter, smiler butiksejeren.

- Men i hverdagene vil det hovedsagelig være mig selv, som går her.

God personlig service

- Det er en hård branche, med stor konkurrence fra både internettet og de store supermarkeder, men jeg kan noget som supermarkederne ikke kan, og der er rigtig mange i Slagelse, som godt kan li' at komme ind i deres vinhandel og få en god, personlig service, fastslår Claus Dalgas-Mohr.

- Jeg har fået opbakning alle steder fra - det bliver sjovt - og jeg glæder mig sindssygt til at komme igang!