Klik og se annoncen

Af John Hansen

Så er folketingsvalget 2019 overstået og gjort op.

Grundet en ualmindeligt tidlige pinse-deadline på Uge Nyt, var de allersidste optællinger (torsdag) endnu ikke kommet ind, før vi måtte sætte punktum...

Men med et vist forbehold kan vi i skrivende stund slå fast, at Slagelse dog får flere repræsentanter i det nye Folketing.

Ikke Villum, som jo har trukket sig ud, ikke Henrik Brodersen fra det DF, der også blev så hårdt ramt - og heller ikke unge Linda Havanna Hansen, som nok må nøjes med en suppleantplads, da Enhedslisten på Sjælland dykkede lidt til sidst.

Troels Brandt suppleant

Med hensyn til radikale Troels Brandt, så kan vi her ved deadline berette, at det så ret tvivlsomt ud.

Brandt var jublende glad for det flotte radikale valg generelt. Men personligt fik han ikke nok til Folketinget (som det ser ud i skrivende stund).

Tom Block - øv da...

Torsdag eftermiddag fandt vi - på optællingsstedet Antvorskovhallen - en yderst alvorlig, seriøs socialdemokrat Tom Block.

Han var virkelig 'på vippen'.

Men kommer nok ikke ind på Borgen, bl.a. fordi for mange S-stemmer blot er listestemmer.

Og samtidig har han skrappe partikonkurrenter, som to tidligere ministre (meget i elektroniske medier), en Magnus Heunicke og en Astrid Krag, der har snuppet hele 1.700 personlige stemmer i Slagelse-Korsør.

Her har Tom Block selv fået 2.708 personlige krydser - og han vidste godt, at han ialt skulle op op over de cirka 4.000 eller 4.500 stemmer.

Venstre-jubel i top

Vi kunne til gengæld møde en stolt og glad Venstre-formand Knud Vincents, der her har gjort det umulige.

Nemlig få både Morten Dahlin (Slagelsekredsen) og Stén Knuth (Holbækkredsen) indvalgt.

Stén Knuth var i skrivende stund tvivlsom - men han modtog i Slagelse-Korsør hele 3.241 personlige stemmer. I god forlængelse af sit stærke kommunalvalg fra 2017.

Morten Dahlin er inde!

Med hensyn til Slagelsekredsens 30-årige V-kandidat gennem snart en halv snes år, Morten Dahlin, så er han 100 procent sikkert inde.

Morten Dahlin har i Slagelsekredsen fået 1.959 personlige stemmer - og så har han scoret 'næsten på linie med Lars Løkke' i sit eget hjemområde Greve.

Ialt ryger Dahlin op omkring Venstres fjerdeplads på Sjælland - med ca. 6.000 personlige krydser. Plus flere tusinde listestemmer.

Dahlin har længe været F-opstillet i Slagelse, men det affødte naturligt nok en vis uro, da Knuth her sidste år også meldte sig under den fane... 'I Venstre er der plads til forskellighed,' mente SK dog...

Nu ender det vel lykkeligt - med et godt professionelt samarbejde og to V-stemmer fra Vestsjælland! Også Sorøs dygtige Louise Schack Elholm nåede lige over stregen...

V-formand fortsat???

Men de to kommer jo nok ind til et styrket V, men bestemt også et V i ny opposition.

Og måske et Venstre, der snart skifter formand - fra Lars Løkke (til internationalt job?) til fremtidens hit Ellemann, evt. næstformand Kristian Jensen.

Jacob Ellemann har, sammen med Tommy Ahlers og Støjberg, scoret flotte valg. Mindre godt er det gået Kristian Jensen...der måske mest har rejst rundt for at hjælpe andre og partiet!

Astrid Carøe valgt

Ikke uventet var det en glad Helle Blak, SF, vi mødte torsdag i den store hal.

Her har SF nemlig fået valgt Astrid Carøe fra Slagelsekredsen.

Hos de Konservative ligger Brigitte Jerkel p.t. til at komme ind - sammen med Naser Khader.

Flere Slagelsetal

Og så lige lidt flere tal fra Slagelse Kommune.

Her gik Venstre jo cirka 6 procent frem. Socialdemokratiet kun 0,7 pct. - men S holdt dog skansen som største parti.

S fik ialt 13.478 stemmer, Venstre 12.438 stemmer.

Dansk Folkeparti trediestørst med 5.540 stemmer. SF nummer fire med 3.788 styks.