Klik og se annoncen

Det er ikke et 25 års jubilæum. Men hele 125 års jubilæum, når Dagli'brugsen i Kirke Stillinge på lørdag slår dørene op for den helt store jubilæumsfest.

Og den runde dag bliver fejret med manér. Det går nemlig rigtig godt for brugsen i Kirke Stillinge. Man har i den grad formået at følge med udviklingen, og Brugsen er et populært og velfungerende samlingspunkt for hele byen. Så der er al mulig grund til at fejre de 125 år.

- Det er kun én gang, man oplever det, smiler Anita Sørensen, som gennem 11½ år været medlem af bestyrelsen, de seneste 8½ år som formand.

- Jeg er glad for at være med i bestyrelsen. Vi har en rigtig god bestyrelse, fastslår Anita.

- Vi har i dag en meget sund brugs - det kan vi være stolte af.

Det er uddeler Esben Bruun-Schmidt ganske enig i.

Han tiltrådte stillingen som leder af Dagli'Brugsen i Kirke Stillinge d. 15. februar i år, og er allerede faldet rigtig godt til. Han er glad for dagligdagen i Kirke Stillinge, og ser positivt på fremtiden.

- Efter Brugsen blev bygget om sidste år, har vi haft en flot vækst. Sidste år vækstede vi med 10%, og vi ligger med en tilsvarende omsætningsstigning det første halve år i år, konstaterer Esben Bruun-Schmidt, som også har tilrettet konceptet indenfor den sidste måned.

- Bl.a. har vi flyttet posten op ved kassen, og sat måltidsmarkedet med måltidsløsninger, færdige salater, pakkebrød m.m. i fokus, lige når man kommer ind ad døren. Og så har vi fået bland-selv-slik, smiler uddeleren.

Stor fest lørdag

Det gode samarbejde i bestyrelsen kommer også til udtryk, når 125 års jubilæet skal fejres. Det sker på behørig vis, med en fest på lørdag d. 29. juni kl. 12-15, i opstillede telte på parkeringspladsen ved brugsen. Med både helstegt pattegris og musik og hygge for alle, som har lyst til at lægge vejen omkring, og medlemmerne af bestyrelsen tager i samarbejde med Esben Bruun-Schmidt tørnen med både opstilling af telte, borddækning m.m.

Selve jubilæumsdagen tirsdag d. 2. juli bliver også markeret, med minus 20% på alt i butikken hele dagen (kl. 8-19), og jubilæumsreception, også i butikken, kl. 12-17.

Start i Kelstrup

Bag 125 års jubilæet ligger en lang og omskiftelig historie. Fra Stillinge Sogns Brugsforening d. 2. juli 1894 åbnede et udsalg i Kelstrup, siden også i Øster Stillinge og Bildsø, og i 1897 også i Kirke Stillinge, hvor forretningen frem til i dag har haft til huse på forskellige adresser. I 1935 blev de ældste del af den nuværende brugs på Stillingevej 45 bygget, og den er senere udvidet flere gange. Siden 1953 har brugsen haft følgende uddelere: Thomas Meldgaard, som i 1963 flyttede med grovvaresalget til den nyoprettede Vestsjællands Andels Foderstofforretning som forretningsfører. Han blev afløst af Ingemann Dueholm. I 1971 kom Jørgen Kjeldsen til, i 1972 Egon Nielsen, i 1981 Erling Bechmann, og i 1990 Henning Meier Clausen, som i år er blevet afløst af Esben Bruun-Schmidt.