Klik og se annoncen

DR rykker til Slagelse for at dække kommunal- og regionsrådsvalget på Sjælland den 21. november. Maria Yde er vært, hvor hun vil sende fra Slagelse og rapportere om, hvad der sker ude i de 12 Sjællandske kommuner og i regionen.

Glæder sig til dramaet

Fra DRs valgstudie midt i Slagelse er Maria Yde centralt placeret, og hun glæder sig til at være med til at samle trådene og skabe et overblik over de forskellige begivenheder på Sjælland, når valgaftenen bliver afviklet.

'Jeg glæder mig meget til kommunalvalget. Det er her, vi som danskere kan få indflydelse på vores hverdag, og hvordan den skal være. Netop derfor er det så vigtigt at huske at stemme. Fra valgstudiet i Slagelse, hvor jeg står, er der drama og spænding til det sidste. Gamle venner er blevet til fjender, og kampen om borgmesterposten er en af de tætteste i hele landet - det er umuligt at sige, om det ender med sejr til Venstre eller Socialdemokratiet. Det drama, og alle de mange andre gode historier og resultater fra Sjælland, glæder jeg mig til at servere for danskerne sammen med mine gode kollegaer, som er i hele landet under kommunalvalget,' siger Maria Yde.

Udover at være i Slagelse, så dækker DR også valgaftenen fra seks andre studier fordelt ud over hele landet. Herfra vil valgaftenen på DR1 blive afviklet, mens Ask Rostrup fra DR Byen i København holder styr på det landsdækkende overblik.

Det nyeste fra valgkampen

P4 Sjællands valgdækning er rundt på hele Sjælland og skal både give lytterne indsigt i de konkrete debatter, berøre deres egen kommune og hverdag, men også hvad der rører sig politisk i andre kommuner end ens egen.

'En af de kommuner, hvor det er sværest at spå om udfaldet af valget, er Slagelse. Derfor er det også i Slagelse, vores kolleger fra DR 1 har valgt at gøre os selskab og sende fra på selve valgaftenen. Det er en nyskabelse, som bliver rigtig spændende at følge, for det betyder, at vi selvfølgelig i radioen - men nu også på TV, kan formidle seneste nyt til seerne fra vores reportere, der er helt tæt på begivenhederne i hele Sjælland. Og det glæder vi os til at se resultatet af,' siger Allan Lardell, redaktionschef på P4 Sjælland.

DR1 og DR2 samsender

DR giver et landsdækkende overblik over valget, hvor alle DRs platforme er involveret i at fokusere på de kommunale og regionale valgsteder. I år samler både DR1 og DR2 kræfterne omkring kommunalvalget, hvor begge kanaler samsender på valgaftenen den 21. november.

Fakta:

Her dækker DR og deres værter kommunalvalget den 21. november:

â?¢ Slagelse, vært Maria Yde

â?¢ Odense, vært Mette Vibe Utzon

â?¢ Aalborg, vært Line Gertsen

â?¢ Viborg, vært Johannes Langkilde

â?¢ Randers, vært Tine Gøtzsche

â?¢ Sønderborg, vært Kåre Quist

â?¢ København, vært Niels Krause-Kjær