Klik og se annoncen

Af John Hansen

Mere end nogensinde er købstædernes bymidter og detailhandel vigtig for fremtidens byliv og strukturer.

Fremfor alt bør vi vel undgå - i Skælskør, Korsør og den endnu større Slagelse by - at centrum og bymidter i fremtiden kommer til at ligge tomme og mere eller mindre uddøde hen...

Mens borgerne anno 2025 eller 2035 vil sidde klinet til Net og Computere derhjemme. Eller er gået ned i handelskonkurrencen med Næstved Storcenter eller måske hovedstadens lokkende muligheder...

På Vilcon 20. marts

Alt dette vil - sammen med en præsentation af den seneste lokale detailhandelsanalyse for Slagelse Kommune - blive blive drøftet og debatteret ved en stort anlagt Detailhandelskonference onsdag den 20. marts på Vilcon Hotel & Konferencegård.

Hertil kan man tilmelde sig via Morten Hass Augustsen og Slagelse Erhvervscenter senest den 8. marts.

Alle er under pres...

'Den lokale detailhandel i fremtiden.'

Emnet er oplagt og særdeles varm i disse tider, hvor der er pres på fra flere sider.

Og den 20. marts fra kl. 18 vil der være velkomst fra Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen, Soc. og erhvervschef Per B. Madsen.

Hvad vil Slagelse?

Efter tapas og networking vil borgmesteren tale under overskriften: Hvad vil Slagelse Kommune med detailhandlen?'

Herefter vil man kunne høre ICP-direktør Per Nyborg berette om den lokale detailhandelsanalyse og om trends i detailhandlen i øvrigt.

USA-tendenser...

Apropos trends har detailekspert Dorthe Wimmer f.eks. netop været i USA, for at se på udviklingen i legetøjsbranchen - efter Fætter BR-nedturen.

Og hun fortæller, at en god legetøjsbutik nu skal byde på oplevelser - plads til legeoplevelser midt i butikken!

De tre købstæder

Efter klokken 20 lyder spørgsmålet på Vilcon: Hvordan kommer vi videre? Og her gives ordet til formændene for de tre erhvervsforeninger.

Torben Kjerulff fra Business Slagelse, Pia Kimer Jacobsen fra Skælskør Erhvervsforening samt Lene Feldt, formand for Korsør Erhvervsforening.

Siden bliver det Per B. Madsen, der runder af - på det samlende møde om et virkelig livsvigtigt emne og tema for Slagelse, Korsør og Skælskør.