Klik og se annoncen

Julestemningen har for længst indfundet sig i den hyggelige Butik Sommerfuglen på Korsørvej 52 i Slagelse, og torsdag d. 14. november fejrer Gitte Larsen butikkens fire års fødselsdag. Det sker med masser af smagsprøver på et væld af gode sager: kaffe, julete, håndlavede vanillekranse, pebernødder og mandler med chokolade, kirsebær- og æblegløgg, lækker lakrids og meget mere, Samt en solid rabat på hele 50% på varerne i det ene rum i forretningen, så der forhåbentlig er ryddet godt ud i i forretningen til flytningen i det nye år.

Flytning i det nye år

Butikken forbliver på Korsørvej hen over julen, men d. 1. februar overtager Gitte nye lokaler på Jernbanegade 3 i Slagelse, lige ved siden af Ferdinands Bøfhus. Åbningen i de nye rammer er allerede nu fastsat til d. 3. marts kl 10, og konceptet bliver det samme som på Korsørvej. Med brugskunst, gaveideer, gavekurve, kalkmaling, små møbler, øl med personlighed og masser af delikatesser m.m.

- Vi har ikke har friske blomster men masser naturtro kunstige blomster til hele året, som vi sælger rigtig mange af.

Gitte lægger ikke skjul på at hun glæder sig.

- Lokalet ligger i kælderen, men har 2.35 m til loftet, godt lys og to store vinduer jeg kan 'dimse' i - og masser af plads ude på gaden, smiler Gitte. Som bruger februar måned på at indrette den ny butik, der i lighed med den nuværende butik skal deles op i flere rum. - Jeg kan godt li' et dele rum i rum, det har jeg også indtryk af at kunderne synes om. Målet er at det skal gi' folk nogle stemninger og inspiration til både boligindretning og gaveideer.

Service og nærvær

- Vi lægger vægt på høj service, nærvær - og hos os er der altid plads til et kram og en snak. Her må man godt gå flere runder og tage fade ned fra hylden og 'dimse' selv, og vi hjælper altid gerne. En service du ikke kan få på nettet, pointerer Gitte. - Det er dejligt kunderne sætter pris på den service de kan få i fysisk butik.

- Jeg tager de varer med, som jeg efterhånden har pejlet mig ind på at kunderne er glade for. jeg følger typisk ikke moden. Jeg følger den nostalgisk hyggelige, gammeldags stil med kvalitet. Det lægger jeg stor vægt på, understreger Gitte, som også har et vågent øje med kvaliteten i den spiselige afdeling: at chokoladen har et højt kakaoindhold, marmeladen ikke er fyldt med sukker, kalkmalingen er miljøvenlig m.m. - Det synes jeg er vigtigt.

- Jeg lægger vægt på at man kan få noget helt andet hos mig, gerne noget man ellers ikke kan finde i Slagelse, fastslår Gitte Larsen. Og nævner teen fra Østerlandsk Thehus, Michell Design skumhåndsæber, Haupt lakrids, Brink Nordic, som er dansk design i mundblæst og håndmalet glas, Willow Tree figurer til enhver lejlighed, Fransk stil, La Vida m.fl.

Varerne er ofte udvalgt i samråd med kunderne.

- Vi lægger stor vægt på hvad kunderne siger. Når vi får nye varer hjem, lægger jeg dem ofte på facebook og hører kunderne om deres mening, og de er rigtig gode til at melde tilbage.

Bl.a. også via forretningens webshop på facebook, hvor man kan se de nye varer, betale med Mobil Pay og få tilsendt eller selv afhente varerne i butikken.

- Folk bruger det rigtig meget til at blive inspireret og til hvornår de skal komme herud.

For Gitte er det sin sag at flytte fra Korsørvej. - Jeg kan godt li' lokalerne, men huslejen er dyr og her er ikke mange strøgkunder! Jeg havde ikke overlevet herude, hvis ikke jeg havde så mange dejlige, trofaste og skønne kunder - mange har støttet mig siden jeg startede hjemme i garagen for fire år siden. Det luner mit hjerte rigtig meget.

Jeg håber de følger med - og at der kommer en masse nye, smiler Gitte, som også glæder sig til at være en del af byens arrangementer: De Dødes Nat, Slagelse Festuge, Sct. Michaels nat m.m.