Klik og se annoncen

Af John Hansen

Også Destination Sjælland - og det tidligere Visit Vestsjælland - mener, at der i denne noget surrealistiske, svære tid er god grund til at udkomme med en opfordring.

En opfordring til borgerne her på Vestsjælland. Og altså dermed også læserne af VDonline og Uge Nyt.

Destination Sjælland, som netop er flyttet ind på Posthuset i Slagelse (v. bl.a. Slagelse Erhvervscenter), udmelder nu via sin direktør: Tag kollektivt ansvar!

Afbestillinger af sommerhuse

Danmark står som bekendt i en helt ekstraordinær situation, som ingen rigtigt har prøvet før.

Landet er sat på standby, mens sundhedsmyndighederne kæmper med at få styr på Covid-19.

Hos Destination Sjælland følges udviklingen og situationen tæt.

'Vi kan konstatere, at ligesom resten af dansk erhvervsliv, så er turismen allerede hårdt ramt.

Med godt 40.000 sommerhuse er Destination Sjælland Danmarks største feriehusområde - og i øjeblikket vælter det ind med afbestillinger fra alle de internationale gæster, der blandt andet skulle have fyldt feriehusene i påsken,' forklarer Jens Müller, der er direktør i Destination Sjælland.

Næsten lukket ned...

Og Müller fortsætter:

'Rigtigt mange af vores aktører er virkeligt hårdt ramt og nærmest lukket ned, fordi det hele står stille, og alle meget forståeligt bliver hjemme.'

Vær en god nabo

Destination Sjælland vil på det kraftigste opfordre til, at man husker sine lokale butikker, spisesteder, aktører og leverandører, mens Danmark er på standby.

'Brug og handl hos de aktører i det omfang myndighedernes retningslinjer giver mulighed for det.

Vi er nødt til at være så gode naboer, som vi overhovedet kan og vær med til at tage et kollektivt ansvar for at holde hjulene i gang, hvor det er muligt,' fastslår direktøren og uddyber:

'På den måde sikrer vi også, at vi har aktører med en stærk lokal forankring, når krisen er overstået.'

Stiller sig til rådighed

Dansk turisme er allerede hårdt ramt af den nuværende situation, og det gælder naturligvis også aktørerne i Destination Sjælland.

'Vi vil forsøge at inspirere danskerne til at holde ferie i vores destination, når Covid-19 slipper sit greb.

Allerede nu sætter vi tiltag i søen, der skal inspirere både lokale borgere og gæster til at bruge vores område,' fortæller Jens Müller, der sammen med resten af holdet i Destination Sjælland er klar ved telefonen.

'Vi holder en positiv og konstruktiv tilgang til tingene og stiller os til rådighed for vores aktører med ideer, vejledning og udviklingstanker, så vi kan hjælpe dem bedst muligt gennem udfordringerne,' slutter Jens Müller.