Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der er gang i ny fiberudrulning i Slagelse i denne tid.

Man påbegyndte arbejdet forleden, hvor borgmester John Dyrby Paulsen bidrog til arbejdet fra en gravko.

Og det gik i TDC-regi sådan for sig, som man kan se her på billederne.

Store perspektiver

Henrik Leu Christiansen er leder af fiberudrulning hos TDC, og opstarten fandt sted på hjørnet af Fynsvej og Jyllandsvej, som ligger i området, hvor TDC i øjeblikket ruller fibernet ud.

Som en del af udrulningen tilbydes der gratis tilslutning til fibernettet til omkring 1000 husstande og virksomheder i området.

Men John Dyrby Paulsen markerede altså TDC's første fiberprojekt i Slagelse ved selv at give et nap med fra en entreprenørmaskine.

Han glæder sig over perspektiverne i projektet, som åbner for lynhurtigt bredbånd til 1.000 adresser.

Med i sjakket

Så der var en ny mand med i gravesjakket til TDC's fiberetablering i Slagelse pågældende onsdag.

Her var borgmester John Dyrby Paulsen mødt op på hjørnet af Fynsvej og Jyllandsvej for at markere, at TDC nu etablerer fremtidens bredbånd i et udvalgt område i Slagelse.

Og fra førerhuset i en gravko ydede borgmesteren sit bidrag til, at borgere og virksomheder i området fremover kan tilslutte sig det lynhurtige fibernet.

Vi er afhængige

'Vi er afhængige af en god digital infrastruktur, så vores borgere og virksomheder kan udnytte teknologiens mange muligheder.

Derfor håber jeg, at det projekt, vi markerer i dag, bliver det første af mange, så udrulningen af fiber kommer ud til hele kommunen,' pointerede John Dyrby Paulsen.

Som en del af fiberprojektet tilbyder TDC i øjeblikket gratis tilslutning til 1.000 husstande og virksomheder i det område, hvor der etableres fibernet. Tilmelding kan ske på www.tdcfiber.dk.

Dataforbrug og hastighed

'Vi kan se, at dataforbruget og de efterspurgte hastigheder vokser markant hvert eneste år i takt med at danskerne streamer, gamer og arbejder mere digitalt.

Vi mærker en klar efterspørgsel efter lynhurtigt internet, og derfor er vi glade for, at vi netop nu kan tilbyde beboere og virksomheder her i området en gratis tilslutning til fremtidens bredbånd,' siger Henrik Leu Christiansen, leder af fiberudrulning hos TDC.

Og han takker i høj grad kommunen for et godt samarbejde omkring fiberprojektet.

Lynhurtigt...

Med en tilslutning til fibernet fra TDC er det muligt at opnå downloadhastigheder på op til 1.000 Mbit/s.

Og i fremtiden vil hastighederne kunne blive endnu højere. Hvilke hastigheder, der er mulige på den enkelte adresse, afhænger dog altid af udbuddet hos de tilgængelige bredbåndsudbydere.