Klik og se annoncen

Branka Lugonja, St. Galla Galleri på Strandvejen 119 v. Slagelse, har i år 20 års jubilæum som glaskunstner. Det markeres den kommende uge 47 med åbent i galleriet hele ugen, fra mandag d. 16. til og med søndag d. 22. november, alle dage dage kl. 11-17. - Alle dage byder vi på måske en kop kaffe og kage eller noget andet, og alle dage vil der være 20% rabat på alle glasting i galleriet, oplyser Branka Lugonja, som ikke lægger skjul på at det har været 20 lærerige år med glas.

- Da jeg startede for 20 år siden, var glas fuldstændig nyt for mig. Jeg vidste intet om glas. Jeg havde bare meldt mig til et weekendkursus i Spannet ved Ribe, hvor vi boede dengang. I dag ved jeg, hvor meget jeg mangler at vide, smiler Branka.

- Jeg blev forelsket i materialet. Dengang vidste jeg ikke hvilke udfordringer jeg ville møde. I dag ved jeg hvor udfordringerne ligger, og det er endnu mere spændende. Der er stadig nætter hvor jeg ikke kan sove fordi jeg tænker på glas.

- Det har været en lang og spændende proces med mange gode oplevelser, understreger Branka, som pointerer at det ikke er firmaet St.Galla, som har 20 års jubilæum.

- Det er først til næste år. Et år efter jeg startede med de første eksperimenter skulle vi momsregistreres, for at vi kunne sælges vores ting til gallerier og forretninger, og vi skulle finde på et navn. Det blev St. Galla.

- Mange spørger mig om St. stor for "Sankt" Galla eller "Store" Galla. Men det er faktisk ingen af delene. Det er sammensat af vores børns fornavne: Stanko og Galina.

Galleriets mange arbejder vidner om en stadig udvikling af de spændende ting, som bliver til Brankas værksted.

Her og nu rettes interessen især mod større projekter i samarbejde med f. eks. indretningsarkitekter, til både private boliger og erhvervsbygninger,. restauranter og wellnesssteder.

- Glas og lys er bedste venner, og sat sammen med bevægelse er det helt fantastisk. Man kan skabe stemning og oplevelser med glas både inde og ude, alle steder hvor der er behov for stemningsoplevelser.

Se evt. mere på www.stgalla.dk