Klik og se annoncen

Af John Hansen

Så er der spændende nyt indenfor boligområdet i Slagelse.

En ny virksomhed med køberrådgivning og en bred vifte af serviceydelser indenfor fast ejendom, tinglysning, attester etc. ser dagens lys - og det med den erfarne, jurauddannede og statsaut. ejendomsmægler Louise Birkedal, som initiativtager.

'Min start i boligbranchen var tilbage i år 2004, som Statsaut. Ejendomsmægler på Vestsjælland. Herefter valgte jeg at læse jura, med speciale i fast ejendom.

Og efter endt juraeksamen, har jeg de sidste fire år haft min daglige gang som jurist på et advokatkontor i København - med speciale 'i købers tarv og sikkerhed' i en ejendomshandel,' fortæller Louise til Søndagsavisen.

Fokus på køber

'BoligPartner har fokus på køber,' fortæller Louise videre.

'Jeg har taget meget viden og mange erfaringer med mig fra hvert speciale omkring mit arbejde med ejendomshandel, så man i dag hos BoligPartner kan forvente en kompetent og saglig boligrådgivning som hjælper køber trygt igennem hele processen i en ejendomshandel - fra start til slut.

Som professionel boligrådgiver for køber, kan jeg tage mig af alt det formelle, så man som køber i stedet for, kan glæde sig og forberede sig til, at overtage den købte ejendom.'

En kæmpe beslutning

At købe en bolig er oftest én af de største beslutninger i de fleste menneskers liv, og der kan være forskellige årsager til, at man skal ud og have ny bolig eller ændre adkomst på den man har.

Louise Birkedal: 'Min erfaring gennem de sidste 15 år i branchen er dog, at én ting er fælles for købere, der står midt i processen, nemlig de mange spørgsmål, der dukker op og behovet for at have egen rådgiver med i forløbet.

Her kan BoligPartner hjælpe og vejlede køber, da ejendomsmægleren som oftest, 'er sælgers mand/kvinde' i en ejendomshandel.'

Op til køberne...

I forbindelse med et boligkøb er det helt op til køberne selv, om man ønsker sin egen rådgiver i handlen.

Det kan dog vise sig, at have store omkostninger hvis man fravælger rådgivning i så stor en økonomisk beslutning.

Ofte indeholder købsaftalen eller handlens dokumenter ubehagelige overraskelser, som man ikke var klar over ved fremvisningen af boligen eller aftalens indgåelse.

Her er det BoligPartners vigtigste opgave, at oplyse køber om alle juridiske forhold i forbindelse med ejendomshandelen.

'Jeg har valgt at starte BoligPartner, så vi ikke blot bliver en rådgiver i handlen, men en sparringspartner der er tilgængelig for køber i hele processen.'

Man har desuden den mulighed som køber, når man har sin egen rådgiver i handlen, at rådgiveren har muligheden for, at annullere handlen inden for fristen af rådgiverforbeholdet.

Når man har en rådgiver tilknyttet, skriver man nemlig under på købsaftalen med et rådgiverforbehold. Det vil sige, at man som købers rådgiver i handlen, uden yderligere begrundelse, kan annullere handlen uden ekstra omkostning for køber.

Mange nye ting...

De fleste mennesker er kun part i en bolighandel ganske få gange i livet, hvorfor det er helt naturligt, at der dukker mange nye ord og begreber op som kan virke uoverskuelige og uforståelige.

Ord som: tinglysning af adkomst, servitutter med rådighedsindskrænkninger etc. er ord for jurister, derudover ændre lovgivning og retspraksis sig konstant.

Dette sammenholdt med udfordringerne af forskellige tidsfrister, gør, at det giver endog meget god mening at have sin egen rådgiver i forbindelse med køb af fast ejendom.

Har siddet på begge sider

'En af mine forcer som boligrådgiver er, at jeg har prøvet at sidde på begge sider af bordet i en ejendomshandel, hvilket ofte gør samarbejdet med ejendomsmægleren, som er sælgers rådgiver, lettere og hurtigere.

BoligPartner kan dermed sikre og optimere evt. forhandlinger, så man som køber kan opnå det bedst mulige resultat i sin ejendomshandel.

Ã?n af de klare fordele hos BoligPartner er, at vi kun opkræver honorar for rådgivningen, når der rent faktisk finder en handel sted.

Det vil sige, man modtager først en faktura, når handlen er endelig og godkendt af alle parter, så hvis handlen bliver annulleret, modtager køber ingen regning.

Sikkerhed

Det er naturligvis også vigtigt og nævne, at vi er fuldt ud rådgiveransvarsforsikret, som sikkerhed for alle klienter hos BoligPartner. Vores ydelser er udbudt som skræddersyede pakkeløsninger til faste priser, så der ikke kommer uventede økonomiske overraskelser, men en fast pris for hele rådgivningen fra start til slut, med kun tillæg af tinglysningsafgifterne til staten.

Boligpartner er ikke blot køberrådgivning, men tager sig af en bred vifte af opgaver inden for fast ejendom, hvor man kan tilbyde flere løsninger såsom tinglysning af skøder, skifteretsattester, berigtigelse af bolighandler og udarbejdelse af købsaftaler, mv. I resten af år 2019, har vi en særlig kampagnepris på tinglysning og skilsmisseskøder,' påpeger Louise.

I øvrigt kan man læse mere om BoligPartner på www.bolig-partner.dk.