Klik og se annoncen

På Nymarkskolen i Slagelse stod syv klasser torsdag kl. 13.30 klar med velduftende bagværk, som, på den time der var afsat, blev solgt til alle de glade forældre, søskende, bedsteforældre, elever og ansatte, som var mødt op.

- Al kage kostede en 5-krone og der blev langet kage over disken for ca. 2500 kr., som vi stolt kan give til Børns Vilkår og deres vigtige arbejde med Børnetelefonen, fortæller Mette Schelde, lærer og 'Bag for en Sag'-ansvarlig på Nymarkskolen.

- Det er første gang vi på Nymarkskolen afholder Bag for en Sag, men det bliver absolut ikke den sidste. Det er et vigtigt fokuspunkt for os, at vi alle har et ansvar. Børnetelefonen får over 100.000 opringninger om året fra børn, som har brug for hjælp, og når vi får den mulighed at støtte det, er vi slet ikke i tvivl om, at det selvfølgelig er noget vi skal.

I dette projekt oplever vores elever at være med i hele processen, lige fra afmåling af mel, sukker m.m. til at stå med pengene og kunne give dem videre, og det er en rigtig god læringsproces.

Det kan både være en klassekammerat eller et barn i den anden ende af landet, som finder det mod det kræver, at ringe og bede om hjælp hos Børnetelefonen, så på den måde er det et utrolig nært projekt for vores elever, konstaterer Mette Schelde.

- At vi så oveni har nogle super hyggelige og lærerige dage med en masse bagning, samt glade folk på selve salgsdagen, er bare en ekstra dejlig bonus.

Bag for en Sag handler om, at børn bager og sælger bagværk i en god sags tjeneste. Det handler også om at inspirere børn til at hjælpe børn, der på den ene eller anden måde har det svært.

Med Bag for en Sag arbejder børnene sammen om et vigtigt, fælles læringsprojekt. Pengene tjent på salget af bagværk går ubeskåret til Børns Vilkår og BørneTelefonen, som mange børn dagligt benytter sig af. Bag for en Sag handler desuden om at sætte fokus på hygge og samvær.

Privatfotos