Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

De store smil var fremme, både hos arrangørerne og hos festivalgæsterne, i Slagelse onsdag og torsdag, hvor årets udgave af Sjællandsfestivalen løb af stablen.

"Det var da en meget god havefest, ikke?," lyder det grinende fra Lars Ravn, formand for bestyrelsen i Sjællandsfestivalen.

Og jo, det var en fantastisk havefest, hvor et stærkt felt af musiknavne leverede varen fra scenen, mens publikum storhyggede i sommervejret med alt hvad der hører Sjællandsfestivalen til af hygge med køb af t-shirts med yndlingskunstnerne på maven, masser af god mad, dans og sang.

Godt 6.000 gæster besøgte festivalen over de to dage, lidt flere onsdag end torsdag. Mange er med årene blevet stamgæster, der ser frem til Sjællandsfestivalen som var det juleaften. "Sjællandsfestivalen har sat sig fast hos mange, vi ved hvad det er vi får," er Lars Ravns forklaring på succesen.

"Det var to fantastiske dage. Der var rigtig god stemning," konkluderer Lars Ravn. Og ja, der blev sendt mange smil i undertegnedes retning på festivalpladsen og et dejligt umotiveret kram fra en festivalgæst blev det også til. Det varmer om hjertet.

Arrangørerne modtog mange positive tilbagemeldinger på årets program, der bl.a. bød på festivalen ukronede dronning Birthe Kjær, Scarlet Pleasure, Magtens Korridorer, far & søn Helmig, Hugo og Thomas, med flere.

Og det var ikke kun publikum, der var glade for musikken, også kunstnerne havde ros til Sjællandsfestivalen, heriblandt Thomas Helmig, der tog kegler med en stribe af de gode, gamle Helmig-hits, topprofessionelt leveret med et glimt i øjet og med en unik kontakt til publikum. Han konkluderede efterfølgende overfor Lars Ravn, at det havde været den hidtil bedste koncert på bandets forårsturne pga. den intime stemning og publikums medleven.

Kontakt til publikum havde Aura også i den grad, hun leverede en af festivalens overraskelser, da hun sprang ned fra scenen og satte sig blandt publikum og opfordrede til en gang syng-med.

Nu pustes der ud oven på en veloverstået festival før en evaluering venter. Lige på den anden side af sommerferien går arbejdet i gang med at planlægge Sjællandsfestivalen 2019, der finder sted den sidste onsdag og torsdag i maj måned.