Klik og se annoncen

Hos Bilka Slagelse er der fuld fart på den store ombygning, som skal gøre varehuset til et af landets mest moderne. Der er tale om både en udvidelse med en tilbygning på ca. 1000 kvm., og en total renovering af den eksisterende forretning - et projekt til 60 millioner kr., som tidligere omtalt i Uge Nyt.

Et projekt i den størrelsesorden sætter selvsagt sit præg på forretningen, som er åben hele vejen gennem forløbet. - Men vi prøver at gøre det så smertefrit som muligt, understreger varehuschef Jakob Larsen. Som lægger stor vægt på at holde kunderne orienteret om forløbet.

- Vi laver opdateringer på Facebook, hvor man kan se hvad der er sket i løbet af ugen, og hvad der kommer til at ske den følgende uge - det har vi fået ret god feedback på.

I forretningen findes også en billedvæg, hvor kunderne kan følge med i arbejdet.

- Og man er altid velkommen til at tage fat i os, hvis man har spørgsmål, understreger varehuschefen.

Men selvfølgelig giver det udfordringer, erkender han. - Vi er allesammen vanemennesker.

Lys, luft og gangplads

P.t. er indgangen flyttet til en midlertidig placering, mens det store, nye indgangsparti og udvidelsen af forretningen tager form, og på byggepladsen begynder man for alvor at kunne se konturerne af den 'nye' Bilka Slagelse. Sådan er det også inde i forretningen, og både ude og inde bliver tidsplanen fulgt.

- Det går lige som det skal, smiler Jakob Larsen, der internt ser byggeprojektet som en førsteklasses samarbejdsøvelse: - Der er pludselig mange ting der skal gå op, og der er simpelthen så god stemning i huset.

Som nævnt skrider alt frem som planlagt:

- Tekstilafdelingen er mere eller mindre færdig, samt hele vores boligafdeling, som er et godt eksempel på hvordan forretningen kommer til at se ud. Samtidig er hovedgangen gennem forretningen blevet ca. 1 meter bredere, i forhold til tidligere.

- Det er meget det, der bliver gennemgående: Det er prioriteret højt, at der skal være mere lys, luft og gangplads i butikken, og det er i stor udstrækning det de nye, ekstra kvadratmeter kommer til at gå til.

Mere frugt og grønt

Også den nye afdeling med Frugt og Grønt er kommet på plads.

- Den er blevet en halv gang større, fortæller Jakob Larsen. - Der mangler kun de nye kølemøbler på bagvæggen, og så bliver der mere gangplads, når alt er færdigindrettet.

- Når vi nu har fået mere plads, vil vi også gerne prøve at få flere lokale leverandører af frugt og grønt ind - så lokale avlere og producenter er velkomne til at tage fat i os, understreger varehuschefen.

Forretning færdig inden påske

Kasselinjen er flyttet, og i uge 7 (denne uge) og 8 kommer der ifølge Jakob Larsen til at ske rigtig meget. Bl.a. i hjørnet, som tidligere rummede frugt og grønt - her placeres øl, vand og spiritus, lige ved siden af den store, nye vinafdeling.

Hele butikken, fra den ny kasselinje og ned mod bagvæggen med de nye afdelinger med kød, delikatesser, oste og vin, står iflg. varehuschefen færdige før påske.

- I uge 12 er vi færdige med det herinde, fastslår Jakob Larsen. En enkelt undtagelse er de nye kølemøbler, som først installeres på et senere tidspunkt.

Efter påske starter arbejdet på den anden side af kasselinjen, med etablering af ny bager og et 'kaffehjørne', optiker Louis Nielsen, apotek og kvalitetsburgerbaren Carls Junior, som Bilka har eneret på i Danmark.

Det hele skal stå klar til d. 1. juni, og de mange Bilka-kunder kan godt gå i gang med at glæde sig: - Vi holder et brag af en fest, lover Jakob Larsen.