Klik og se annoncen

Af Christina Kabel

Hos Landudvikling Slagelse (LAG) er der ikke nogen problemer med at leve op til en evt. kvindekvote for bestyrelser.

Ved generalforsamlingen i sidste uge trådte fem mand og en kvinde ud af bestyrelsen, mens fem kvinder og en mand blev valgt ind. Så nu er der syv kvinder i den 13 personer store bestyrelse, som også fik sænket gennemsnitsalderen.

Dn nyvalgte formand, Niels Jørgensen, har været med fra starten på Landudvikling Slagelse. Han overtog formandsposten, fordi Troels Brandt valgte at stoppe helt i LAG'en.

LÆS OGSÅ: Over to millioner til landområderne i Slagelse kommune

Både pga. arbejdspresset på jobbet som forstander for Ringsted Produktionshøjskole, som skal i gang med en større fusion. Og fordi han ikke vil risikere at den politiske uro i byrådet, hvor han blev valgt ind for de Radikale, skal gå ud over Landudvikling Slagelse.

'Vi skal ikke have flyttet den politiske kampplads over i LAG's bestyrelse. Vi har været gode til at lytte til hinanden og finde løsninger, og sådan skal det også fortsætte. Derfor er det også min klare anbefaling, at der ikke skal være nogen byrådspolitikere i formandskabet,' fortalte Troels Brandt.

Og godt nok er den nye formand Niels Jørgensen også politisk aktiv som lokalformand for de Konservative, men han sidder ikke længere i byrådet. Til daglig bor og driver han Boesgård Data i Halkevad.

'Jeg har haft et par gode læremestre i både Troels og Jørgen Damgaard (den første formand, red.) og den samarbejdsånd vil jeg føre videre. Vi har også hjulpet en masse lokale ildsjæle og virksomheder gennem årene, og dem vil jeg gerne have ind i foreningen som ambassadører for Landudvikling Slagelse, så vi får mere fylde og bredde,' forklarer den nye formand.

Fra saunabyggere til udveksling

Efter fire år som formand kan Troels Brandt kigge tilbage på masser af møder med mennesker, med ideer og drømme, som har gjort indtryk.

'Vinterbaderne i Korsør søgte først om penge til materialerne til at bygge en sauna. Men bagefter stablede de en vinterbadefestival på benene, en hel weekend med forskellige aktiviteter i byen. Det har også været spændende at lave udvekslinger af unge og kultur, som da Skælskør Kunstklasse først fik besøg af en gruppe unge serbere, og var så selv i Beograd.

Jeg mener også, at LAG'en har en opgave i forhold til det europæiske fællesskab, som aldrig har været vigtige og overfor de unge,' siger han.

Landudvikling Slagelse støtter også erhvervsprojekter, som kan skabe vækst og flere arbejdspladser i landområderne.

'Som Ostebørsen, der har skabt en lokal Antvorskov ost af mælk fra køerne på Tøvestensgaarden, som kun får græs og hø fra fredede engarealer i Hejninge, som giver en speciel mælk. Så støtten til et projekt skaber også udvikling andre steder i kommunen,' siger Troels Brandt.