Klik og se annoncen

Af John Hansen

En af kommunens markante ildsjæle runder her på tirsdag den 25. april de 50 år.

Vi taler om Troels Brandt fra Gerlev.

Formand for Landudvikling Slagelse, næstformand i Kulturrådet - og bl.a. også radikal spidskandidat ved såvel kommunalvalg som folketingsvalg.

Nye cykelstier

Om Troels Brandt kan man virkelig konstatere: Altid på farten og altid i gang!

Senest mødte vi ham ved indvielsen af den nye cykelsti ved Gerlev Idrætshøjskole - sammen med udvalgsformand Henrik Brodersen, et frisk elevhold fra GIH og en masse lokale børn og voksne.

Det var i regi af formand for lokalrådet Hashøj Nord Vest.

Jo, Troels er bare involveret i så meget...

Med i byrådet?

Og vi bringer i dag lidt af et fødselsdagsinterview med denne Troels Brandt - som jo samtidig er en radikal stemme i kommunen, som på en række områder har været med til at føde nye tanker, forme og sætte sit præg på udviklingen i Slagelse Kommune.

Valgt ind i byrådet er han dog endnu ikke blevet...

Brandt er i det daglige forstander for en produktionsskole, ligesom han er Master i ledelse og forandring. Og vi har bedt ham om at fremhæve nogle af de områder, som han finder vigtige for udviklingen i Slagelse Kommune.

Lidt udvikling

Fødselaren fik i sine første arbejdsår, efter endt uddannelse som socialpædagog, fornøjelsen af at arbejde som lærer på Gerlev Idrætshøjskole.

Det satte ild i ham. Og Brandt brænder altså stadigvæk...

Nytænkning - ny start

Troels Brandt finder, at meget arbejde i byrådet ind imellem bremses af drillerier og personlige uenigheder - og det har vi ikke brug for mere af i Slagelse byråd.

Og derfor vil han gerne stå på mål for nytænkning og innovation gennem sin viden og erfaring lokalt og kommunalt.

Privat har han 3 drenge, der elsker bold. Theis, Malthe og Magnus. Er kæreste med Mette Marcher - og skal han giftes igen, så bliver det med Mette!

Mette er travl direktør på Guldagergaard, og hun har 2 drenge William og Christian.

Det er mange drenge og Mette er på en stor opgave...

Ude på landet

Fødselaren bor som nævnt på landet, er formand for Hashøj NV og kender dermed meget til Landdistriktsudvikling.

Troels Brandt har i den seneste byrådsperiode været formand for Landudvikling Slagelse, som er den forening, der - støttet med EU midler og kommunale kvikmidler - giver tilskud til udviklingen i landdistrikterne.

Han har samtidig være formand for et udvalg for borgerdreven innovation, og der arbejder han lige nu med en model, der giver mere mod på frivillighed og styrker forvaltningernes evne til at være i konstruktiv dialog med borgerne.

Strukturerne

Brandt: 'Uhensigtsmæssige og uretfærdige administrative strukturer skal udfordres og justeres, og her kan frikommune forsøgene hjælpe til at undersøge disse områder, så vi derigennem finder nye løsningsfokuserede modeller, der giver mening for alle.

Vi har brug for et stærkt erhvervsliv, der ikke betaler dækningsafgift, ligesom Erhvervscenteret skal hjælpe med at styrke udviklingen af de lokale erhvervsnetværk, og deres muligheder for at byde på store og gerne grønne lokale byggerier,' påpeger Troels Brandt.

Uddannelse

Når der tales om uddannelse og dannelse er Troels Brandt også på hjemmebane, og fremhæver, at børn, unge og voksne skal være uddannelsesparate igennem hele tilværelsen, og derfor skal vore uddannelsessystemer være undervisningsparate.

Troels er medlem af det nationale råd for ungdomsuddannelse.

Dermed er han med til at rådgive ministeren for området.

Og så kulturen

'Kunst og kultur kan mere end at se pænt ud,' ifølge den radikale spidskandidat Troels Brandt.

Kultur er kittet, der binder vores civilsamfund sammen, og kommunale penge der er investeret her, er givet godt ud, mener han.

Og som næstformand i Kulturrådet går han gerne foran, når noget skal gøres.

LAG og den store fredag

Sluttelig skal vi lige fortælle, at man kan ønske Brandt tillykke med den runde dag ved en særlig reception fredag den 28. april fra kl. 14-17 i Gerlev Legepark.

Her markerer Bestyrelsen i Landudvikling Slagelse nemlig med en 'jubilæumsreception', at den lokale landudvikling fylder 10 år.

De første år var, som tidligere fortalt, med nu 80-årige Jørgen Damgaard fra Gimlinge i spidsen - inden Troels Brandt så har overtaget formandshvervet.

Landudvikling Slagelse er en lokal aktionsgruppe, der investerer i bæredygtige landdistrikter og kystnære områder. Og den aktive organisation har efterhånden sat gang i rigtig megen udvikling i Slagelse storkommune.