Klik og se annoncen

Af John Hansen

Indtil denne sommer 2018 har børn og unge, der blev opereret på Slagelse Sygehus, normalt ligget på sengeafdelinger sammen med voksne patienter.

Men med den nye samling - åbnet i foråret 2018 ved Kronprinsesse Mary - har Børne- og Ungeafdelingen nu kunnet samle alle patienter under 18 år.

Målsætningen opfyldt

Og det har i høj grad været en langsigtet målsætning hos såvel administration som hos politikere i Region Sjællands regi.

Her at samle de yngre borgere i den nyeste del af sygehuset. Og det i den mest moderne børneafdeling i hele Region Sjælland.

Det er nu lykkedes - og det har man i Slagelse og omegn hørt mange fine ord for.

Fra uro til mere stabilt

Også personalet - det ofte pressede og fortravlede personale - glæder sig over de nye forhold på den nye del af Slagelse Sygehus.

Her har man jo også fået overflyttet afdelingen for gravide og fødende.

Det vi berettede om for kort tid siden.

Fødselsafdelingen har jo i hele otte år været væk fra Slagelse. Placeret i Næstved. Og den slags flytninger og strukturændringer er altså aldrig helt nemme eller produktionsfremmende i sig selv.

Korte afstande

Nu er der dog grund til at tro og håbe, at tingene fremover kan blive mere stabile.

Svangre- og barselsafsnittet er nu at finde i samme, moderne bygning. Det er Neonatalafdelingen (for tidligt fødte børn) også - tæt ved Børne- og Ungeafdelingen.

Helt tæt på fødegangen ligger også en operationsstue, der bl.a. kan tage sig af akutte kejsersnit.

Fremtidssikret

Også Gynækologisk afdeling er flyttet ind i Slagelses Sygehusby her i løbet af 2018.

Dermed mener sygehusdirektør Vagn Bach og hele Region Sjælland-organisationen, at man må være særdeles godt rustet til at yde god og stabil borgerservice de næste mange år fremover.