Klik og se annoncen

Af John Hansen

En debat, der ikke nødvendigvis rører ved respekten for kvindekønnet i al almindelighed - ej heller f.eks. det feminine håndboldspil på en overskuelig bane - raser endnu engang omkring piger/kvinder og fodboldspillet.

En idræt der i den grad er bygget op om mænd. Og løftet og forfinet til det ypperste (Champions League m.m.) de senere år.

Uha hvor en sammenligning med kvindefodbold bare må holdes langt væk her...

LÆS OGSÅ: Uth: - Sjovt mod SBI

Drop på drop, kiks på kiks

Det er derfor mange drenge og mænd fortsat har et ha-ha over læben, når nogen sammenholder de to former for fodboldspil.

Og nogle af de såkaldt maskuline siger: 'Læg lige mærke til, at 90 procent af alle mål i kvindefodbold er målmandsdrop...' Andre udmelder: 'Det går altså bare for langsomt og med alt for mange tekniske fejl ude på banen. Det er mest for familie og venner - vi er altså vant til at se på Messi, Ronaldo & Co.'

Dertil kommer masser af slemme skader. Ofte knæskader. Flere rød-hvide kom hjem fra Holland som krykhusarer...

Kvinder skal ikke i krig!

Og præst, debattør, sportsjournalist og selv tidligere aktiv amatørfodboldspiller (med glæde) Sørine Gotfredsen indsparker ovenikøbet i debatten:

- Jamen, fodboldspillet er jo krig. Og krigen foregår på sådan en megastor bane med meget store mål (2,44 m. op til overliggeren), det passer slet ikke til kvinderne og deres fysik.

Hun mener også, at piger/kvinder generelt slet ikke besidder den råhed og aggressivitet, der skal til for at få fodboldspillet udfoldet på den alt for store bane...

Sørine finder, at håndboldspillet - med dens teknik på en overskuelig bane - passer meget bedre og mere naturligt til kvinder.

Sværvægt vs. fluevægt?

Naturligvis også mange andre idrætter. Rigtigt mange.

Dog ikke boksning og brydning heller. Jo, det er en anskuelse, man kan have... Apropos boksning - og den aktuelle sammenligning af kvinde- og mandefodbold. Her kan man jo også godt nyde en kamp i fluevægt - en kamp der på alle måder kan afvikles på et højt sportsligt niveau - selvom alle ved, at hvis man sendte en sværvægter ind i samme ring, så ville han kunne slå fluevægterne til plukfisk med ét eneste slag.

Lige chancer fra start...

Nogle af tidens debattører, primært velnok nogle af de kvindelige, kræver straks ligestilling på flere områder: Pengemæssigt, mediedækning, baner og faciliteter m.v.

Hertil er at sige, at der er stor fornuft og ræson i at piger og kvinder ude klubberne bør have lige så god adgang til banerne, som alle andre. Også med hensyn til trænere.

Det kan de små piger (og deres forældre) med rimelighed forvente, når de dukker op og har valgt fodbolden som deres idræt.

Og her vi lokalt set da også en række klubber - med B 73 Slagelse, Freja Sorø, Lynge Broby, Storebælt, Ørslev Bjerge og Skælskør B&I blandt de førende - der længe har været fint med.

Interessen helt afgørende

Men vi må også sige, at man hverken på topklub- eller landsholdsniveau kan gennemtvinge en dagsorden, der eksempelvis vil kræve lige løn og bonus, lige tv- og mediedækning etc.

For det kvindelige fodboldlandshold er, som andre hold, også et produkt.

Et produkt der i høj grad er afhængig af interessen.

Hvor mange vil se på - og følge det dag efter dag, uge efter uge? Og hvor meget vil tilskuere og sponsorer betale for produktet - hvor meget vil medierne prioritere det?

Spændende at følge de næste uger og måneder. Kan momentum mon holdes?