Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Selv om postsorteringen for længst er stoppet i lokaler på Sdr. Stationsvej 26, hænger betegnelsen 'posthuset' ved. Også selv om huset i dag er omdannet ti et innovations- og væksthus, hvor bl.a. Slagelse Erhvervscenter og Vækstfabrikken lejer sig ind.

For at vise de nyistandsatte omgivelser frem og fortælle om de muligheder husets brugere rummer for det lokale erhvervsliv, inviteres der til stor åbningsfest fredag den 16. marts.

LÆS OGSÅ: Forårssnak under åbent hus i Sandved Maskinforretning

Borgmester John Dyrby Paulsen står for den officielle del af åbningen, mens Erhvervs- og Arbejdsmarkedsdirektør Lone Wenzell fra Slagelse Kommune samt direktør Morten Prüsse Sørensen fra Slagelse Erhvervscenter A/S sammen vil sætte rammen for ambitionerne og samarbejdet mellem erhvervslivet, uddannelserne og kommunen.

Formålet med huset er give både unge, virksomheder og alle andre med energi og engagement gode rammer til at udvikle, nytænke, samskabe og samarbejde i. Posthuset er stedet, hvor der vil blive dyrket videndeling og delt ideer, nye løsninger og produkter.

To lejere på adressen

Posthuset har for nuværende to lejere på adressen. Slagelse Erhvervscenter er beliggende på 1. salen sammen med Vækstfabrikken.

'Vi er rigtig glade for vores nye lokation og den vigtige rolle, vi har fået i udviklingen af det nye miljø. Vi er sat i verden med det ene formål at understøtte vækst og udvikling hos virksomhederne i vores område. Og vi har en fast tro på, at samarbejder på tværs af sektorer og organisationer er helt afgørende for at løse den opgave,' siger Morten Prüsse Sørensen.

Udover erhvervscentret er der indgået en lejekontrakt med Manden & Konen, der har forvandlet den gamle pakkehal på omkring 200 kvm i stueetagen til et streetfood marked, hvor der kan købes cocktails, kombucha, øl og mad.

'Vi ser stueetagen i Posthuset som et eksperimentelt projekt, som vi håber kan udvikle sig mere og mere i retning af et mere storby-minded, inspirerende og innovativt miljø. Her er plads til studerende, forretningsfolk, pensionister, børnefamilier og i det hele taget alle, der gerne vil bidrage. Vi har brugt de sidste par måneder på at samle donationer til projektet fra lokale virksomheder og privatpersoner - vi har vasket og ryddet og malet og bygget, og nu står det klar til at blive vist frem. Det bliver så fedt,' lyder det fra Esben og Galina, der står bag Manden & Konen.

Flere lokale iværksættere har allerede meldt interesse for at indgå i den fortsatte udvikling af huset som lejere i stueetagen - helt efter intentionerne i den forretningsplan for Posthuset, som er vedtaget af Byrådet. Lejere i Posthusets stueetage er nemlig ikke bare 'almindelige' lejere, men påtager sig at indgå i et tæt samarbejde med kommunen og de øvrige lejere om at udvikle Posthuset som en platform for vækst og nye former for samspil.

En løbende udvikling af huset

Det hele sker i Slagelse Kommunes storstilede Campus-tiltag for at få Slagelse på landkortet over innovative kommuner.

'Nu starter vi Posthuset op med afsæt i de intentioner, som er skabt politisk, men meningen er også at tingene skal udvikle sig undervejs i huset. Det er rigtig spændende, hvad der kommer til at ske, når rammen bliver sat så upoleret og åben som her. Vi inviterer til nytænkning og fælles indsats for at skabe noget nyt, og der er tydeligvis nye, unge kræfter i gang med at tænke nyt og skabe både vækst og mere bæredygtighed. Jeg glæder mig meget til at følge processen,' siger borgmester John Dyrby Paulsen.

Åbningsfesten varer fra kl. 13.00-16.00. Sanne Salomonsen, 'postmester' og projektleder for udviklingen af Posthuset som innovationshus, fortæller, at der i stueetagen vil være aktiviteter, hvor både uddannelserne, bymidten, turisme- og landudviklingen vil bidrage med interaktive indslag. Fra kommunens side vil man også synliggøre intentionerne for udviklingen af hele Campusområdet, samt arbejdet med bylivskulturen, bæredygtigheden lokalt og aktiviteterne for unge i området - krydret med 'happenings' af innovation mellem udstillere og gæster.

På 1. salen, hvor Erhvervscentret og Vækstfabrikken holder til, vil der også være aktiviteter og endnu flere muligheder for at blive klogere på erhvervsfremme og de mange muligheder for kommunens virksomheder og iværksættere. Der vil være flere oplæg målrettet erhvervsdrivende, bl.a. ved direktør Morten Lassen fra Viminco A/S, fra Morten Prüsse Sørensen og Bolette Trier fra Slagelse Erhvervscenter, samt fra et par virksomheder fra Vækstfabrikken, som vil fortælle om deres erfaringer med at starte og udvikle sin virksomhed fra idé til virkelighed på Vækstfabrikken i Slagelse.