Klik og se annoncen

Af John Hansen

Som bekendt er Slagelse en særdeles aktiv skole- og uddannelsesby.

Det oplevede vi onsdag - ved Study Start i bymidten - og det ser vi givetvis også denne torsdag, hvor - for niende år i træk - SUK, Slagelse uddannelses- og Karrierefestival, løber af stablen.

Fra morgenstunden færdes et mylder af unge ved SUK-pladsen nær gymnasiet og ZBC Selandia i Vestbyen.

Fra 14- til 30-årige

Ikke færre end 80 stande fra forskellige uddannelsesinstitutioner og virksomheder - som selveste Novo Nordisk og Maersk Line - står klar, når kommunens mange unge skal blive klogere på karriere og jobvalg.

Og hele 8.000 unge mellem 14 og 30 år forventes at deltage i festivalen.

Som antydet vil de unge her møde stande fra store virksomheder som Maersk Line og Novo Nordisk. Og disse virksomheder deltager alle, fordi de ønsker at komme endnu tættere på de unge, og særligt dem som overvejer en erhvervsrettet uddannelse er i høj kurs.

Novo: Godt sted

Erhvervslivet bredt vil være solidt repræsenteret, og spørger man Novo Nordisk er de ikke i tvivl om, hvorfor festivalen er vigtig:

'Vi deltager, fordi det er et godt sted at møde og tale med de unge om uddannelse, elevpladser og karriere. Her møder vi ikke kun unge fra lokalområdet, men fra hele landet.

Vi vil naturligvis gerne tale med dem om de mange spændende muligheder, en erhvervsuddannelse kan åbne op for. Desuden vil vi gerne sprede budskabet om, at det er muligt at læse til diplomingeniør i bioteknologi i Kalundborg - der et hotspot indenfor biotekproduktion,' forklarer Michael Hallgren, produktionsdirektør hos Novo Nordisk i Kalundborg.

Opdelt i klynger

Også denne gang vil SUK-Festivalen være opdelt i klynger, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner indenfor samme område vil være placeret tæt på hinanden.

En af de uddannelser, som vil stå i samme klynge som Novo Nordisk er Processkolen i Kalundborg, og her mener man, at fordelingen giver god mening.

'Vores studerende har løbende brug for gode og lærerige praktikforløb.

Derfor er det alfa og omega for os, at vi er tæt på de virksomheder, vi normalt samarbejder med, så vi fortsat kan opretholde den tætte relation. På den måde er SUK ikke bare et møde mellem de unge og os, men lige så meget et gunstigt samarbejde mellem virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne,' siger vejleder Michael Gransøe fra Processkolen i Kalundborg.

Dagens festival afvikles i området mellem Slagelse Gymnasium og ZBC Selandia i Slagelse.