Klik og se annoncen

Ligestiling må der til - også når det gælder de helt seje udfordringer. Det sendte lørdag ca. 700 kvinder og 560 mænd, ud på ekstremløb, hhv. Ladies Mud Race og Extreme Mandehørn - i mudder, vand og ild, samt et væld af forhindringer på gardehusarkasernens øvelsesområde og det tilstødende skovområde, med Firmaidræt Slagelse som arrangør.

Det var første gang kvinderne havde mulighed for at være med. Og ligestillingen var faktisk ikke helt komplet, for mens mændene tog distancen på 12 km, 'nøjedes' kvinderne med otte.

Det viste sig undervejs, at kvinder løber på en anden måde end mænd, konstaterer Kurt Petersen, Firmaidræt Slagelse.

- Når de møder en forhindring, løber de ikke udenom. De forsøger at hjælpe hinanden over. Og det tager tid. Vi havde regnet med at se dem tilbage efter 2½-3 timer, men der gik næsten fire timer.

Det gav lidt udfordringer for arrangørerne. Men alt blev løst på bedste vis.

Både mænd og kvinder tog udfordringerne op med begejstring og gå-på-mod. Men det blev ikke en dag uden skrammer.

- Det undgår man ikke, når man sender så mange deltager ud i et ekstremløb, konstaterer Kurt Petersen.

- Vi var dårligt startet før en pige brækkede anklen - og da en anden pige skulle forcere nogle bildæk, hang hun fast og endte med at falde ned og slå ryggen.

Også hos mændene måtte der behandling til. - Vi havde vel i alt fire skader, som berettigede til besøg på sygehus, det øvrige kunne vi klare på stedet.

Efter løbet havde en del af de kvindelige deltagere booket byg selv burger og en forfriskning, mens mændene kastede sig ud i aftenfest med Kings of Rock.

Allerede på løbsdagen kom mange positive tilbagemeldinger ind til arrangørerne.

- Nu skal vi have samlet evalueringerne, og d. 24. oktober holder vi et samlet evalueringsmøde, hvor vi kan beslutte hvordan forløbet skal være næste år, fortæller Kurt Petersen. Som bl.a.l forventer at det fremadrettet bliver muligt for mændene også at vælge 8 km distancen.

Foto: Evan