Klik og se annoncen

Lørdag d. 14. september er det 30 år siden at Mødrehjælpen Slagelse lokalforening åbnede en lille butik på Slotsgade 31 med seks frivillige og åbent to eftermiddage om ugen. I dag er Mødrehjælpens Børnetøjsbutik flyttet til den fjerde adresse - en strøgplacering på Fisketorvet med ca. 50 frivillige og åbent fra mandag til lørdag.

- Det er fantastisk, at vi i så mange år har kunne drive en genbrugsforretning på frivillige kræfter. Og faktisk så har to af vores frivillige været med i alle årene, fortæller Jane Holm Pedersen, formand for lokalforeningen.

- Det skal fejres!

Mødrehjælpen i Slagelse fejrer deres 30-års jubilæum lørdag d. 14. september på Fisketorvet 4. Det bliver fejret med 30% rabat i butikken, posesalg på udvalgte varer og aktiviteter for børnene, bl.a. fiskedam og tegnebord.

Flere aktiviteter for børnefamilierne

Gennem årene har lokalforeningen fået flere og flere aktiviteter for børn og børnefamilier. Den ældste og mest kendte er julegaver til børn i sårbare familier, derudover bl.a. gavekort som uddeles af jordemødre og sundhedsplejersker, sommertur til forlystelsespark og den nyeste aktivitet - historieklubben, som starter d. 21.9.

Lokalt holdepunkt

Mødrehjælpen Slagelse lokalforening er en af de ældste lokalforeninger hos Mødrehjælpen, hvor der er ca. 36 Mødrehjælpen børnetøjsbutikker fordelt i hele Danmark. Mødrehjælpen Slagelse lokalforening er mere end blot en forretning med genbrugstøj til børn. Lokalforeningen tilbyder også sociale og netværksskabende aktiviteter til gravide, enlige forældre og børnefamilier, der har brug for et lokalt holdepunkt gennem netværk og familieaktiviteter. Alle aktiviteterne, lokalforeningen i Slagelse tilbyder, er gratis.

Om Mødrehjælpen på landsplan

Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der støtter og rådgiver gravide og børnefamilier i sårbare situationer. Mødrehjælpen forbedrer børns vilkår i opvæksten ved at styrke forældrene i forældrerolle og handlekompetence.

I Mødrehjælpens rådgivningshuse i landets fire største byer, kan man få rådgivning ansigt-til-ansigt. Derudover er der også landsdækkende, anonym telefon- og chatrådgivning. Der tilbydes abortsamtaler, juridisk og økonomisk rådgivning, hjælp til voldsudsatte kvinder og børn og social-uddannelsesmæssig støtte til unge gravide og forældre. Udgangspunktet for Mødrehjælpens indsatser er altid at forbedre børns trivsel i opvæksten ved at støtte og rådgive forældrene. Samtidig arbejder Mødrehjælpen politisk for at forbedre børnefamiliers vilkår. Mødrehjælpens rådgivningsindsatser og lokalforeningsaktiviteter går hånd-i-hånd, og støtter på hver sin måde gravide og børnefamilier igennem livets sårbare situationer.

Om Mødrehjælpen Slagelse lokalforening

Slagelse lokalforeningen er en frivilligt drevet forening under Fonden Mødrehjælpen, der har til formål at iværksætte sociale og netværksskabende aktiviteter til gavn for mødre, fædre og børnefamilier i Slagelse Kommune.

I 2019 kan familier søge om hjælp til at holde børnefødselsdag, deltage i Måltidet eller Historieklubben, samt søge om aktiviteter i efterårsferie og vinterferie, tur til forlystelsespark i sommerferien og julegaver til børnene. Derudover har sundhedsplejersker og jordemødre gavekort til uddeling.

Overskuddet af salget i børnetøjsbutikken går til lokalforeningens egne aktiviteter for børn og familier i Slagelse kommune, samt til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivningsarbejde.