Klik og se annoncen

Tekst og foto: Steen Andresen

INFRASTRUKTUR: Det var virkelig tiltrængt.

Lappede, hullede og tyndslidte veje har været et problem på Agersø, og senest i 2010 lovede kommunen at gøre noget ved det.

Nu har Ø-udvalget med formanden Anne Bjergvang i spidsen presset på for at få lavet vejene farbare og gode at færdes på ikke alene for øboerne, men også for alle de besøgende på øen.

Omkring 250 tons

Og det er en pæn belægning, der er tale om i hele vejens bredde.

Omkring 5 cm i tykkelse, og på sit bredeste sted på Strandalleen omkring 5 m. I alt for hele renoveringen 250 tons asfalt. Der skal med færge, ligesom vejtromle, asfaltbiler og det omkring 15 mennesker store mandskab.

Der har de sidste uger været en livlig trafik og et stænk af asfaltlugt i bymiljøet.

Fin oversigt...

På øens to opslagstavler blev slagets gang opsat i form af en tegning over de veje, der skulle asfalteres, og i hvilken rækkefølge.

Først kom Møllevej fra Lystbådehavnen og sidst kom Strandalleen.

Det drejer sig om en tredjedel af byen og vejen ned til færgen.

Pænt er det blevet

Og så måtte man jo lade bilen stå på havnen, hvis man skulle afsted til arbejde og med færge næste morgen!

For Agersøboerne har jo selv lukket de alternative veje fra by til havn, som mange husker eksisterede bare for få år siden.

Men pænt er det blevet. Indbydende og flot, og man kan så blot vente på, at resten af vejnettet også snart bliver sat i stand.

Udvidet købmandshandel

Jo, der sker noget på den lille ø.

Røgeriet er ved at få gang i røgen, og Agersø Købmandshandel ved Lone og Peter skal have udvidet forretningen med 30 kvm. Fra de 65 til de 95 kvm.

Det bliver dejligt, fortæller købmand Peter.

- Mit kontor forsvinder godt nok, men nu får vi rigtig plads til de mange varer, som vi gerne vil have i vores forretning. Ombygningen starter til september.