Klik og se annoncen

I Huset i Stillinge stemte borgere fra Hejninge-Stillinge-Havrebjerg nylig om, hvilket forslag fra lokalområdet, der skal hjælpes i gang med 100.000 fra puljen "Borgerne Bestemmer" i Slagelse Kommune. Den helt klare vinder blev forslaget om en aktivitetspark i Kirke Stillinge by til 100.000 kr, og arbejdet kan nu gå videre fra idé til handling.

Der var fremsendt i alt fire forslag, som borgerne kunne vælge imellem :

Et bålsted ved gadekæret i Hejninge til 40.000 kr

Et bord/bænke-sæt ved gadekæret i Hejninge ? til 8.500 kr

En legeplads med mødested for alle borgere midt i Havrebjerg ? til 100.000 kr

En aktivitetspark i Kirke Stillinge by ? til 100.000 kr

Alle borgere bosat i området og fyldt 13 år kunne stemme. Ca. 100 var mødt frem, heraf ca. 90 stemmeberettigede, som hver fik tre stemmer ? tre bolde ? som de kunne placere, som de ville på de fire forskellige forslag.

Stillinge Aktivitetspark høstede 174 stemmer, legepladsen i Havrebjerg fik 74 stemmer, bålstedet i Hejninge fik 18 stemmer og bord-bænke-pladsen i Hejninge fik en stemme, så sagen var meget klar: forslagsstilleren bag Stillinge Aktivitetspark kunne gå hjem med et bevis på, at han havde vundet de 100.000 kr, som han havde søgt om til aktivitetsparken med arealer til bl.a. parkour, basket, bålhytte, petanque og krolf.

- De andre forslagsstillere, som ikke fik bevilget penge, hjælper vi med information om hvor man ellers kan søge penge i kommunen om hvor man ellers kan søge penge i kommunen til disse ideer, som vi synes er rigtig gode, oplyser Sanne Salomonsen, udviklingskonsulent og tovholder på projektet.