Klik og se annoncen

Det er ikke nemt at se, at der nu er flyttet en international virksomhed med flere verdenspatenter og en eksportandel på 90 - 95 procent på Nordre Ringgade i Slagelse. Midt mellem et revisions- og et advokatfirma er det bare et par enkle skilte som viser vej til Cotes, som er specialister i fugtstyring. Bl.a. har de opfundet en affugter, som kan omdanne fugtig luft til varm og tør luft, og en som kan lave kold og tør luft, baseret på spildvarme.

Men med tre verdenspatenter og en vækst på 25 - 30 procent om året de sidste par år, er firmaet efterhånden oppe på godt 60 ansatte og 5-8 vikarer.

- Vi regner med, at vi i år ender med at være dobbelt så store, som vi var for tre - fire år siden. Det går rigtigt, rigtigt godt, og vi har lige fået en masse ordrer ind, som gør at vi må skalere produktionen for at kunne følge med, fortæller direktør og ejer Thomas Rønnow. I denne uge har han ansat en ingeniør, og i løbet et par uger er de næste jobopslag klar.

- Vi skal have sælgere med et godt netværk indenfor vindmøllebranchen eller med erfaring med partnerskabssalg. Og så leder vi også efter folk til produktionen, som er dygtige til at bygge efter tegninger, - det kunne være automekanikere, elektrikere, smede eller industriteknikere, fortæller Thomas Rønnow Olesen.

Masser af priser

Tidligere har Cotes haft svært ved at få gode ansøgere til især de højtuddannede stillinger.

- Da vi søgte for et halvt år siden kom der næsten ingen. Men da vi prøvede igen fornyligt, var der masser af gode og interessante ansøgninger. Jeg tror, at vi tidligere har været for dårlige til at fortælle, hvor spændende det er at være her, og hvor meget du indflydelse du faktisk får på den grønne omstilling, siger Thomas Rønnow.

Cotes udviklede en ny serie affugtere for et år siden, og det er dem som trækker ordrer ind nu. Samtidigt med at de forskellige patenter er begyndt at blive kendte. Bl.a. en patenteret opfindelse til havvindmøller, som er installeret i USA's første offshore havvindmøllepark.

- Den kan fjerne salten og fugten i luften inde i havvindmøllen, så den kan bygges i billigere materialer og holder længere, fordi den ikke ruster så voldsomt. Den blev indstillet til Dansk Industris produktinnovationspris i 2014, som en af de fem mest betydningsfulde, tekniske danske opfindelser, fortæller Thomas Rønnow.

I april måned blev Cotes Dansk Industris Energivirksomhed og de fik også Elforskningsprisen sidste år. Og udmærkelserne og de gode historier på både en engelsk og dansk blog har gjort det lettere at tiltrække de eftertragtede ingeniører.

- Mange søger stadigt mod hovedstadsområdet. Men Slagelse ligger supergodt, og indenfor 45 minutter kan du nå til både Odense, Næstved, Kalundborg, Holbæk, Køge, meget af Roskilde og en del af forstadskommunerne til København, så vi trækker på et meget stort opland, forklarer han. Thomas er selv uddannet både ingeniør og civiløkonom, og står også bag de tre nye Cotes opfindelser, som har fået verdenspatent. Men det var hans far Søren Rønnow Olesen, som startede virksomheden for mange år siden, og han er stadigt med i virksomheden.

Se mere på www.cotes.com