Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det er uhyre vigtigt altid at have mål og visioner.

SB&I Slagelse skabte i en ekstremt svær situation - efter FCV-nedturen og tvangsnedrykningen til Sjællandsserien - en ny vision om at indføre DBU-talentudvikling og samtidig sikre sig oprykning til den danske 2. division.

Den målsætning er blevet opfyldt før tid.

Birkedal: Opbakning håber vi

Og nu ligger man så i 2. division, ligesom ungdomsarbejdet fungerer, og så er det, at SBI-folkene opstiller en ny vision og målsætning.

Den indebærer - som fortalt allerede tirsdag på vores online - at den hæderkronede gamle Slagelseklub skal rykke op i 1. division senest i 2024.

'Det skal vi kunne nå, hvis vi satser på fællesskabet mellem de lokale unge talenter og så de lidt mere rutinerede, ældre kræfter.

Og hvis vi samtidig får publikums, byens og en større omegns opbakning,' påpeger klubformand Michael Birkedal.

Spændende forår 2020

Birkedal og næstformand Mick Keller er ikke i tvivl om, at man er på rette vej lige nu.

Og jo, der skal hentes nogle points i 2. division her efter 8. marts - hvor man i øvrigt åbner med en svær udekamp i Holbæk Sportsby.

'Overlevelse. Stabilisering, Oprykning. Det er vores plan set herfra,' siger Mick Keller med overbevisning i stemmen.

Og der bliver nikket 'Yes' fra både Erhvervsnetværksleder Jens Grønkjær og en yderligere stærk SBI-støtte med forstand på sport, ledelse og sponsorer, Torben Hjort.

Hjort: Realistisk ambitiøst

'Det lyder realistisk og er en fin målsætning. At gå efter 1. division er målet - og nej.., jeg vil slet ikke tage Superliga i min mund. Der skal så meget andet til.

Men med god støtte og lokal opbakning, så er her klart potentiale til 1. division. En 1. division, der i øvrigt vil blive hypet meget mere for fremtiden.

Det er viljen og SBI-sammenholdet, der skal bære. Både på og uden for banen,' siger Torben Hjort.

'Jeg har i den grad glædet mig over at se og mærke, hvordan de unge spillere - trods modgang og nederlag sidste svære efterår - kæmpede alt hvad de kunne. De gav ikke op, og blev da heldigvis også belønnet mod Hillerød i sidste kamp.'

Fem testsejre på stribe

SBI-førsteholdet har her i 2020 åbnet med fem test-sejre på stribe. Og meget fint offensivt spil.

Man er givetvis forstærket i offensiven siden 2019 - men har dog et par bekymrende spørgsmål i midterforsvaret.

Senest sejrede man dog 3-1 mod Frem (husk dog at der er tale om træningskampe), hvor Kristoffer Thrane vendte tilbage som målscorer. I bedste Haaland-stil garnede Thranen et hattrick...

På søndag tager SBI imod et lynhurtigt talentpræget hold fra selveste FC Nordsjælland.