Klik og se annoncen

Af John Hansen

Som flere andre af Dansk Folkepartis ledende politikere, så er det pure indignation, vrede eller stærk undren, der bragte dem ind i den politiske verden.

Således også med DF's markante sundhedsordfører Liselott Blixt, formand for Folketingets sundhedsudvalg, som hun fortalte det til Søndagsavisen ved et Ældresags-møde i Slagelse forleden.

Da blev jeg vred...

For godt sytten år siden arbejdede hun selv i sundhedssektoren i Greve Kommune.

'Og jeg var ansat på et plejehjem, hvor vi pludselig fik at vide, at nu måtte de ældre beboere altså blive liggende i sengene en periode - for vi havde ikke personale nok.

Da blev jeg vred og sagde: Nej, det vil jeg altså ikke være med til. Og jeg besluttede at gå ind i politik,' berettede Liselott Blixt til os.

Værdighed og vagthund

'Så også dengang kan du se, at vi havde store problemer med bemandingen og omsorgen - så selvom jeg synes, vi har opnået meget, så skal der hele tiden kæmpes for sagen. Også nu hvor vi får flere og flere ældre.

Og jeg tør slet ikke stoppe nu...så ved jeg, at så vil der straks komme nogle nye besparelser i Greve, er jeg sikker på,' påpeger den erfarne dame med et skævt smil...

Hun har ikke mindst de seneste år, med sit parti DF, været med til at forbedre mange forhold og f.eks. indføre Værdigheds-milliarden.

'Jo, vi har fortsat brug for vagthunde på dette område, hvor vore ældre, syge og svagelige fortjener at få alt, hvad vi kan give dem,' understreger Liselott Blixt.