Klik og se annoncen

Af John Hansen

Søndagsavisen bragte i sidste uge en større og bredere vurdering fra borgmester John Dyrby Paulsen, Soc. - bl.a. om situationen i byrådet her før budgetaftalerne skal i hus.

I dag får han et svar fra tidligere borgmester Stén Knuth, Venstre. Knuth der jo i år også blev indvalgt i Folketinget.

Stén Knuth anfører, at man hos oppositionen (her Venstre og Dansk Folkeparti, ikke også Rad., som det ellers fremgår af SA-avisartikel 12.9.) virkelig savner handling og konstruktive forslag fra borgmesteren og hans spinkle 16-15-flertal.

Knuth fremfører...

Stén Knuth: 'Men så fortæl dog, hvad det er I egentlig vil,' efterlyser borgmesteren hos lederne i Venstre, DF og Radikale. Citat John Dyrby Paulsen, borgmester.

Det er en kendt strategi, at bede de andre om det man ikke selv har svar på,' indleder Knuth - og forklarer på vegne af V og DF:

'Alt gået i stå'

'Svaret er, at vi bare gerne vil have at de ting vi aftaler bliver ført ud i livet.

Lige nu er alt gået stå. Kassen bugner, vi har 300 mio.kr. i kassen, hvilket er det samme beløb som vi skal bruge til næste år i anlæg, fordi vi allerede har aftalt det, eller ...

Og så har vi et ønske om at samarbejde, blive inddraget og at vi vises åbenhed. Hvis ikke det er mulig i denne periode, vil vi kæmpe for at det bliver genindført i næste periode.

Vi satte ting igang

I sidste periode vedtog vi sportskollegie, vi blev idrætskommune, opkøbte strategisk for at vi kunne få bygget campus ved stationen og vi købte posthuset af samme grund.

Vi brugte penge på Halsskov Færgehavn, vi satte erhvervslivet først.

Og vi satte lokalområderne på dagsorden. For første gang i mange perioder, med en optimisme, så det var svært at komme nogen steder uden man hørte, 'I har godt nok fået gang i Slagelse'.

Medspillende opposition

Vi forsøgte med forslag om at samle vores administration og ville gerne bygge ny svømmehal. Det er nu endeligt vedtaget fordi Slagelse byråd har en medspillende opposition. Men der sker bare ikke noget.

Vi synes vi har en fantastisk kommune, vi har fortsat mange gode idéer til hvordan vi kommer videre, men vi forstår bare ikke hvorfor alt er gået i stå.

Vi sidder gerne med i møder og forhandler, men det kræver ligesom, at vi inviteres - og når vi så mødes, at det ikke er et 'vi lader som om'.

Det vigtige budget!

Og når det kommer til budgetaftalen vil vi holde fast i sidste års aftale, med fokus på de budgetudfordrede områder og ikke sætte en masse nye skibe i søen.

Organisationen skal kunne følge med og de har mere end svært ved at få ført allerede aftalte ud i livet.

Formændene fra flertalsgruppen giver udtryk for at ville lave et bredt samarbejde. Det er vi da glade for, fordi det brede give ro.

Vi deltager gerne, men ikke på betingelser af et flertal der ikke lytter eller tager os med, for så må borgmesteren fører sine ting igennem med de 16 der vil den vej, hvis han kan finde det?' Slutter Stén Knuth.