Klik og se annoncen

Godt nok har de lokale for længe siden døbt erhvervsområdet i Stillinge for 'Det nye Dubai' pga. Scanmetal og Filtersupports høje bygninger. Men at der findes så mange forskellige virksomheder i de tre sogne Havrebjerg, Hejninge og Stillinge har alligevel overrasket selv garvede erhvervsfolk fra området.

- Gennem netværket har jeg opdaget, at der findes højt specialiserede firmaer herude - mange af dem holder til i almindelige villaer. Det tænker du ikke lige over, når du kører igennem en landsby og synes at det hele ser lidt dødt ud, fortæller John M. Jensen.

Som ejer af HJ Huse med ca. 50 ansatte driver han en af de største virksomheder i lokalområdet, og han er da heller ikke gået med i Landsbyernes Erhvervsnetværk for at få flere kunder.

- De fleste ved jo nok godt, at vi findes, når de skal have bygget en udestue til eller lavet en ny lagerhal. Men det er et godt initiativ, og så er det spændende at opleve at der findes så mange specielle virksomheder her, som jeg aldrig havde hørt om, forklarer John M. Jensen.

Et af de 41 medlemmer af netværket er Data Standard Decisions fra Hejninge.

- Tænk engang at der sidder en mand i Hejninge og udvikler software til den amerikanske medicinalindustri, som gør det nemmere for dem at søge godkendelser for deres produkter. Det hele foregår over internettet, og så betyder det ikke noget, hvor du sidder, bare du har den rigtige uddannelse og evnerne, forklarer Lars Emde Poulsen.

Stuvende fuldt

Han er formand for netværket og advokat i Advodan i Slagelse, og dermed et af de 'specialmedlemmer' som er ansat i en virksomhed, i stedet for at eje den.

- Det startede med et møde herude i Huset i Stillinge, hvor Slagelse Erhvervscenter og Landudvikling Slagelse kom og fortalte om muligheden for at søge støtte til erhvervsudvikling og projekter, som kan skabe arbejdspladser i landområder. Der var stuvende fuldt til mødet, og så blev vi enige om at bygge videre på den begejstring, forklarer Lars Emde Poulsen.

Slagelse Kommune trak efterfølgende en liste over CVR numre i de tre sogne til dem, og så gik de i gang med at kontakte virksomhederne.

- Der er 217 CVR numre i alt, og en del af dem er selvfølgelig landmænd, og nogle af dem er næsten pensionister der bare har lidt jord og et cvr nummer tilbage. Men der viste sig også at være alle mulige andre slags virksomheder. Bl.a. har vi et af bare tre virksomheder i Danmark som importerer geomembraner til byggeindustrien. Det sidder der to mand og styrer fra en villa i Kirke Stillinge, fortæller Lars Emde Poulsen.

Har lært en masse at kende

Landsbyernes Erhvervsnetværk har nu været i gang i knap et år, og har udover den stiftende generalforsamling været på to virksomhedsbesøg hos medlemmerne Scanmetals og HJ Huse.

- Det var vildt spændende at opleve, hvordan de kan trække de forskellige metalstumper ud af asken fra forbrændingsanstalter og sortere dem i forskellige metaller. Det har du ingen anelse om, når du bare kører fordi bygningerne, fortæller Karin Juel.

Hun står for netværkets regnskaber - en oplagt post for en registreret revisor. Hun flyttede fra Nord- til Vestsjælland for ni år siden og driver virksomheden hjemme fra villaen i Kirke Stillinge.

- Så for mig har netværket både betydet et par nye kunder, men især at jeg har lært en masse andre virksomheder at kende. Det har givet mig en hel anden tilknytning til området, og også gjort det sjovere at handle ind i Brugsen, fordi du ofte møder nogen fra netværket, fortæller hun.

Se mere om netværket på www.landsbyerhverv.dk. Næste arrangement er generalforsamlingen den 19. april kl. 19 i Huset ved Hallen i Stillinge. Alle interesserede er velkomne.