Klik og se annoncen

- Hvis vi holder os i gang, tror jeg det går bedre. Sådan siger Bjarne Herlev Larsen, velkendt ansigt indenfor ejendomsmæglerbranchen, som d. 13. maj runder de 75 år. Fortsat som aktiv ejendomsmægler, i dag hos Bolig One Ringsted v. Dysted & Fobian, med hjemmearbejdsplads i privaten på Sct. Mikkelsgade i Slagelse.

Omkring 55 år er det efterhånden blevet til i ejendomsmæglerbranchen.

- Jeg har faktisk arbejdet altid. Jeg startede med at køre med mælk i Slotsvænget, da jeg gik i 2. klasse - og da jeg blev lidt ældre begyndte jeg at køre med aviser på Sjællandske. Så havde jeg to job, smiler Bjarne.

Efter soldatertiden kom han 20-årig kom i 'mesterlære' i sin fars ejendomsmæglerforretning.

- Da jeg var 21, skrev jeg min første slutseddel på en ejendom i Høng, husker Bjarne, som overtog faderens forretning på Sct. Mikkelsgade i Slagelse i 1976. Midt i en krisetid.

- Den gamle smed håndklædet i ringen og købte Korsør Bio og moderniserede den. - Så kan du fortsætte, hvis du har lyst til det, fik jeg besked på, fortæller Bjarne. Som tog udfordringen op.

- Der gik et års tid, så kørte det bare derudaf.

Siden gik det både op og ned i branchen. En ny krise ramte i 1979. - Den var hård, og kostede mig penge. Og i 1986 ramte kartoffelkuren, hvor vi solgte en enkelt grund på et helt år! Men ellers trillede det bare derudaf', konstaterer Bjarne, som i 2000 solgte forretningen til en lokal ejendomsmægler, med en indbygget aftale om to års ansættelse. Målet var at gå på efterløn.

Men den beslutning var ikke langtidsholdbar. Hjemmefra var beskeden da også klar: Se at komme igang igen.

Siden er turen bl.a. gået over Mørch Erhverv Bolig og Mægler Mortensen i Høng. Og siden sidste år Bolig One i Ringsted v. Dysted og Fobian, hvor Camilla Fobian ikke lægger skjul på at Bjarne er et stort aktiv i hverdagen.

Super senior sælger

- Vores senior super sælger! Bjarne har god tid - og stor erfaring, og han får store roser fra kunderne: Gid alle ejendomsmæglere var som Bjarne.

Glæden er absolut gengældt.

- Det er det, der holder os i live, konstaterer Bjarne. - Der er da ikke noget skønnere end at sælge et hus og komme ud og gi' dem nøglerne - og de er glade allesammen: både køber, sælger og mægler.

- Det er kontakten med mennesker, der er det spændende, smiler Bjarne. - Jeg har altid fri - og jeg er altid på arbejde.

- Jeg har stor respekt for andre mennesker og er god til at lytte - det er derfor man bliver en god sælger.

40 år som Odd Fellow

Også i fritiden er der nok at se til. Til efteråret runder Bjarne Herlev Larsen de 40 år i den lokale Odd Fellow loge nr. 106 Hellig Anders, hvor han var den første broder, der blev indviet.

Golfklubben skal også passes hver tirsdag. - Golf er både social, hygge , motion og dejlige landskaber.

Så er der marineforeningen - og et utal af andre tiltag og foreninger, for Bjarne holder af godt selskab og glade mennesker.

Der er kort sagt lagt op til en festlig begivenhed, når 75-års-dagen markeres med reception. Det sker på dagen, d. 13. maj kl. 12.30-16.00 i Odd Fellow logens bygning på Frederiksgade i Slagelse, for gode gamle venner og bekendte, forretningsforbindelser, gamle skolekammerater og 'søens folk' m.fl.

- Alle er velkomne!