Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Skælskør: Mit nytårsbudskab for 2019 skal være, at det er vigtigt, at alle borgere passer på og bakker op om byens handelsliv. Således indleder formand for Skælskør Erhvervsforening Pia Kimer Jacobsen samtalen ved skrivebordet i den lokale Sparekassen Sjælland-Fyn.

Din bevidsthed må konstant fortælle dig, at hvis du trækker din handel væk fra Skælskør, trækker du ikke alene økonomi ud af bylivet, men risikerer at byen aflives ligeså stille. Det er hr. og fru Skælskør, der afgør, om der overhovedet skal eksistere et byliv i Skælskør. Ligesom det er forretningernes pligt at forsøge at tiltrække og bevare deres kunder.

Vi må også forsøge at tiltrække større andele af vores opland. Det er meget vigtigt omkring bylivets beståen, at de også kigger ind og lægger deres handel i byen.

Klar tale og fælles ansvar

Det er dejligt, at der altid er god opbakning til de events, som Erhvervsforeningen står bag, og byen er fyldt med mennesker hver gang der er et arrangement i byen. Det er positivt og det giver lyst til mere. Men hverdagen i bylivet er vigtigere.

Vi kan og vi skal ikke bekæmpe internethandel og storcentre. De er her, og de er kommet for at blive. Men vi skal gøre vore fysiske lokale butikker endnu mere attraktive, så det er både butikken og kunden, der har et ansvar for fremtiden, betoner Pia Kimer Jacobsen. Den gode kundeoplevelse kan du ikke få på nettet!

Det er jo ingen tilfældighed, at vi i år udnævner en medarbejder eller en butik for Excellent Kundeservice. Det er et hint fra os om, at ønsker vi, at borgerne handler her, så må vi yde vores del. Engagement, viden, smil og god service.

Og min slutreplik omkring dette skal være: Der kommer ingen og redder vores handelsgade i Skælskør. Det skal vi selv, borgerne og de handlende i fællesskab!

Lad os i 2019 vise og sætte fokus på, at vi sammen fortsat kan skabe et godt byliv i Skælskør, der også handelsmæssigt gør det attraktivt at bo her og dermed tiltrække og sikre arbejdspladser i Skælskør.

Tak og godt nytår

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle medlemmer af Erhvervsforeningen for et fantastisk år med utallige sjove, hyggelige og spændende møder, hvor ideerne bare vælter ud over bordene, og bliver til spændende samarbejder til glæde for medlemmer og ikke mindst byen.

Endvidere vil jeg takke alle de trofaste borgere, der handler i vores by og er bevidste om, at hver eneste lokale handel tæller, når det gælder vores fælles bylivs eksistens.