Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

OL: I slutningen af januar drager de to landsholdsspillere til Vejen, hvor de skal bruge to dage i træningslejr sammen med de andre spillere, og den 14. -21. marts skal det store slag om OL-medaljerne stå i Abu Dhabi.

For Mathilde Falk Jørgensen er det første gang hun skal med til Special Olympics, og til trods for at hun har spillet i fire år, var det lidt af en overraskelse for hende, da hun modtog beskeden om udtagelsen.

- Det er sjovt at spille håndbold og være sammen med de andre på holdet, men jeg havde ikke regnet med at være god nok til landsholdet. Jeg tror, det bliver en stor oplevelse, og jeg håber, vi vinder en medalje. Jeg vil i hvert fald løbe for det.

Var med i 2015

Anderledes erfaren, med deltagelse ved Special Olympic World Games, er Trine Klemmen. Hun var også med i 2015, da legene blev holdt i Los Angeles i USA. Dengang blev det til en bronzemedalje, men i år forventer Trine at komme hjem med guld.

- Man skal håbe på guld, så det gør jeg. Jeg glæder mig til at være med igen. Det bliver noget nyt denne gang, for det er en anden kultur, og det bliver fedt at opleve andre ting, siger Trine Klemmen, der blandt andet forbereder sig ved at spise mere sundt og træne ekstra meget.

Højt humør hos træneren

Spillernes træner i Skælskør Håndboldklub - Frem 83, Knud Trane, er naturligvis stolt af, at der skal hele to fra holdet med til Abu Dhabi. Navnlig fordi det egentlig ikke var det, der var tanken med holdet, da blev oprettet for fem år siden.

- Det er sjovt, at der er kommet sådan noget som det her ud af det. Det tænkte vi slet ikke på, da vi startede, og det er heller ikke derfor, vi gør det. Det er meget meget spændende at arbejde med det her hold. Jeg har været håndboldtræner i 47 år, og det er virkelig positivt at træne de unge mennesker. Det er svært at gå hjem uden at være i højt humør.

Flot lokal opbakning

At de to spillere overhovedet får mulighed for at deltage, skyldes i høj grad en fantastisk lokal opbakning fra en række virksomheder og foreninger som har bidraget med de nødvendige økonomiske midler.

Til at starte med meldte Sparekassen Sjælland, Kims, Korsør Produktionshøjskole, Lions Skælskør, Citroën Skælskør, Harboe og Tranderup VVS sig på banen som sponsorer, og da der stadigvæk manglede 5.000 kroner, blev der startet en Facebook-indsamling. På bare en halv dag var de sidste penge i hus, og Mathilde og Trines deltagelse var sikret.