Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Ting jellinge: Påskedag blev Ting Jellinge Kirkes seneste istandsættelse markeret ved højtidens påskegudstjeneste.

Kirkebænke der før havde samme farve som det legendariske Madam Blå er blevet malet grå/hvide, et knæfald, der selv var sunket i knæ, er blevet skiftet om til et nyt - endda med indbygget varme - og hynder er blevet ompolstret, så de matcher farven i den mosaik, der på en og samme tid agerer altertavle i kirken, der i øvrigt er blandt de fem mindste i Danmark med sin indvendige længde på kun 12 meter.

Istandsættelsen blev påbegyndt i januar, og planen har hele tiden været, at sidste hånd skulle være lagt på projektet omtrent påske.

Egentlig er det lidt af et under, at der stadig er en kirke i Ting Jellinge, da den flere gange i historien er blevet beordret nedrevet - blandt andet på grund af det lille sogns størrelse på i dag kun cirka 150 personer.

Men den står imidlertid stadig, hvor den har stået siden engang i 1400-tallet, hvor den blandt andet har været brugt til at holde ting, når vejret ikke har været til at holde ting ved det egentlige tingsted nær ved kirken, der også har givet kirken sit navn.

Tingstedet, der oprindelig lå midt i Flakkebjerg Herred er senere blevet flyttet til Kanehøj og senere igen til Skælskør.