Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Skælskør: Jeg har nu været 25 år i byen - det fejrer jeg med 25% rabat på alt! Således indleder Tine Sass sin indbydelse til at være med at fejre hendes 25-års forretningsjubilæum i Skælskør.

For 25 år siden åbnede jeg Tine Sko her på Algade efter jeg stoppede i Illum med at sælge sko. Egentlig en skoforretning jeg havde sammen med min far.

Længere kom avisens udsendte ikke med Tine Sass, for det væltede ind med gratulanter, så hun pudsede manden på intervieweren.

Skælskør

Men de skruede hele tiden huslejen op, bryder Tines mand Jesper ind, så der skulle ske noget andet. Og så var Tine gravid med Caroline.

Jeg kommer jo fra Skælskør, fortæller Jesper Lund Sass, hvis far var redaktør i byen for Sorø Amtstidende, redaktør Erling Lund Jørgensen, der døde i 1982. Så det var oplagt, at vi tog hertil fra vores bopæl i Charlottenlund, da vi også havde et sommerhus i Kobæk, som vi kunne bo i.

Tine havde en hel del sko på lager, da hun stoppede i Illum, så hun drønede op og ned ad Algade til hun fandt denne butik, der var blevet tom og ledig efter en brillebutik.

Så Tines Sko åbnede for 25 år siden i dette lokale. Og for 37 år siden åbnede Tine faktisk sin første skobutik på Strandvejen, som også blev kaldt 'Tines Sko'.

Vi boede fortsat i Kobæk - ja, hele 10 år efter vi ankom. Men vi valgte at blive her i byen, og fandt en bolig i Hesselhaven.

Uddannelse

Tine købte stadig nye varer hjem, og ikke alene sko, fortæller Jesper. Hun brækkede sit ben under graviditeten, og var lettere uarbejdsdygtig, så hun kedede sig og gik i gang med at uddanne sig til Beklædningsformgiver og startede KOK op, Kreativ Oplysnings Kreds. Helingen af benet, fødsel og barselsperioden tog selvfølgelig sin tid, og imens passede flere forskellige forretningen her.

I dag kender Tine flere end jeg gør, selvom jeg er barnefødt her i byen, indrømmer Jesper, men vi er utrolig glade for at bo her, og Tine elsker at beskæftige sig med sin forretning og købe et varieret varesortiment ind.

På dagen var fuldt hus hele eftermiddagen, der alle blev beværtet med bobler og lækker kage fra Nytorvs Konditori samt jubilarens gode selskab, men avisens udsendte fik også kage og en god snak med ægtemanden på kontoret.