Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Restaurant: Selv efter ti år kan Tina Bernburg ikke lade være med at lade blikket falde ud på vandet, der er lige der udenfor vinduerne.

Og det kan man godt forstå. Sammen med sin mand, Michael Bernburg, har hun en unikt beliggende arbejdsplads, Café og Restaurant Solsikken, lige midt på havnen i Skælskør.

Onsdag den 13. maj er det ti år siden parret slog dørene op, og det skal naturligvis fejres med reception og en særlig jubilæumsmenu, der serveres til en år 2005 pris.

Tina og Michael Bernburg kom til Skælskør med deres dengang 7-årige tvillingepiger fra København for ti år siden. Ideen til Solsikken, havde de fået fra Kurt Mortensen fra den lokale vinhandel.

"Vi havde egentlig bare forestillet os, vi skulle have bygget til her," fortæller Michael Bernburg om det gamle ishus. Men kommunen ville det anderledes, og det er de glade for i dag.

Tina Bernburg mindes, at solen skinnede og vejret var skønt på åbningsdagen, så det hele gik, selv om håndværkerne ikke var helt færdige.

Den oprindelige tanke med Solsikken var, at det bare skulle være et hyggested, hvor man kunne få en kop kaffe og lign.

"Da vi åbnede fandt vi ud af, der var behov i byen for mere," fortæller Michael Bernburg. Solsikken blev derfor hurtigt et madsted med a' la' carte og mad ud af huset.

"Der var tryk på fra start. Vi blev godt modtaget i byen," er parret enige om.

Mad ud af huset

I dag leveres der stadig mad ud af huset til mange fester, og også fast til omkring 40 ældre i byen, der får deres daglige mad herfra.

Solsikkens beliggenhed nydes i høj grad om sommeren af gæsterne, der her kan sidde helt tæt på vandet og havnemiljøet. Lørdagsjazz på terrassen er populært.

De ti år er fløjet af sted. Tvillingerne er vokset op her og hjælper nu til.

"Det er en livsstil," siger Michael Bernburg, der har været selvstændig i 25 år, og ikke kunne forestille sig det anderledes. Heller ikke selv om man ikke kan holde sommerferie, for der har Solsikken sin mest travle periode på året.

Af fremtidsplaner har parret et ønske om at kunne udbygge køkkenet samt overdække en del af terrassen.

Reception

I første omgang skal ti års jubilæet fejres, og det sker som på åbningsdagen med grill på terrassen og lidt at skylle efter med onsdag den 13. maj kl. 14 til 17 for venner, forretningsforbindelser og gæster af Solsikken.

Derudover tilbydes der en jubilæumsmenu om aftenen og Søvilla Jazzband underholder fra kl. 19.30.