Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Jubilæum: I 1866 blev H.C. Sonne grebet af andelstanken, og stifter derfor Danmarks første brugsforening. I 1896 blev behovet for samarbejde mellem butikkerne større, og den 1. januar bliver FDB, Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger etableret.

Uddeler Severin Jørgensen går ind i arbejdet med etableringen af fabrikker, der skal producere til butikkerne.

I maj 1919 bliver Skælskørs første Brugsforening etableret i Vestergade, men først i 1947 får forretningerne navnet Brugsen.

I 1991 bliver Superbrugsen etableret og bliver Danmarks største supermarkedskæde med over 300 butikker landet over.

Superbrugsens jubilæum

Vores lokale Superbrugsen i Skælskør fejrer sit jubilæum den 19. maj fra kl. 8.00-kl. 16.00. Og fra kl. 8.00 udleveres en blomst til de første 100 kunder, og indtil kl. 10 er der også kaffe eller the samt et lækkert stykke morgenbrød i butikken.

I tidsrummet 11.00-12.30 kan du springe på Pariserbussen, nyde et lille glas og et stykke kransekage, mens du kører rundt til de steder, hvor Brugsen har ligget. Undervejs bliver der fortalt lidt om Brugsforeningens historie af medlemmer af Superbrugsens bestyrelse.

Ballonklovn og reception

Og naturligvis er der også tænkt på børnene. Kig ned ved brugsen og mød ballonklovnen Pailette, som laver ballondyr til børnene og du og dit barn kan samtidig nyde en pandekage, som serveres fra Bussmuseets Londonbus.

Kl. 13.30 marcherer Marinegarden gennem byen og slutter ved Superbrugsen kl. 14.00, hvor alle kan tilslutte sig receptionen i butikken i anledning af det 100-årige jubilæum frem til kl. 16.00.