Klik og se annoncen

Kursus: Har du tænkt over, hvordan et samfund med 50.000 bier kan arbejde sammen for et fælles bedste og hvordan de indbyrdes kan kommunikere med hinanden? Eller har du måske tænkt over, hvad bierne egentlig laver, når de bestøver blomster? Og hvordan finder bierne frem til blomsterne? Dette og meget mere kan du få svar på, når Flakkebjerg Herreds Biavlerforening holder begynderkursus i biavl.

På kurset får kursisterne indgående viden om biernes liv og deres betydning for bestøvningen af markernes, havernes og naturens blomstrende planter. Og så lærer kursisterne det praktiske arbejde med at passe en bifamilie.

'Det er en helt særlig oplevelse at passe en bifamilie og at følge dens liv og færden i løbet af året. Man bliver opmærksom på naturen på en helt anden måde. For eksempel lægger man i højere grad mærke til, hvilke planter der gror i nærheden af bistadet og så er man jo lige nødt til at studere blomsterne for at se, hvilke insekter som besøger den,' siger Susanne Hansen, formand for Flakkebjerg Herreds Biavlerforening.

Kurserne indledes med teoriaftner på Lille Næstved Skoles Afdeling Sandved, hvor kursisterne bl.a. lærer om biernes samfund, det nødvendige materiel til biavlen og om honningbehandling. Når foråret har fået fat, er det tid til at kursisterne rykker ud i skolebigården på Fyrendal Gods, som er det sted, hvor foreningen har opstillet bistader. Her vil kursisterne hen over sommeren lærer at passe en bifamilie i praksis. Efter endt kursus er kursisterne klar til at anskaffe sig deres egen bifamilie.

'Har du først fået bier i haven, så kan du roligt regne med, at intet er som før. For du vil uvilkårligt kigge til bierne for at se om de flyver eller om de har pollen med hjem, og hvilken farve har det pollen, som de henter hjem. Kommer du først i gang med biavl, så vil du finde ud af, at bierne er en uudtømmelig kilde til forundring,' siger Susanne Hansen.

Efter endt kursus er man naturligvis altid velkommen til at deltage i foreningens møder, hvor der er rig lejlighed til at få svar på de spørgsmål som måtte opstå, når man iagttager og arbejder med bierne.

Tid og sted

Kursus i biavl begynder onsdag den 4. marts 2020 kl. 19.00 på adressen Grønbrovej 1A, 4262 Sandved og koster 550,- kr. for i alt 34 lektioner.

Tilmelding senest søndag den 1. marts 2020 til instruktør Frank Toftum på toftum@email.dk, tlf. 2245 8300 eller til instruktør Ann Reitan Frost, annfrost@mail.dk, tlf. 2465 7231.

Yderligere oplysninger

Du kan se mere om kurset på www.flakkebjergbiavlerforening.dk, ligesom du er meget velkommen til at kontakte instruktørerne. Du kan også læse mere om at blive biavler på www.blivbiavler.dk