Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Erhverv: 'Det er en stor ære. Det havde vi ikke regnet med for fem år siden, det stod ikke i forretningsplanen,' lød det fra partner i Grøn Vækst, Thomas Olesen, da han på vegne af firmaet modtog Slagelse Erhvervsråds Initiativpris torsdag aften foran 240 gæster under årets store ErhvervsAwards 2016 galla.

Og det var kendetegnende for vinderne. De var oprigtigt overraskede, men særdeles glade. Glade for at blive set og for at blive anerkendte i et lokalt, dansk og internationalt marked, hvor vilkårene for at opnå succes ikke er uopnåelige, men kræver vilje og hårdt arbejde.

LÆS OGSÅ: Ni nominerede til prisen som Årets Landdistriktsindsats

Det har i mange år været ganske udansk at prale med succeser, men med Slagelse Erhvervscenters gode idé om et stort anlagt prisuddelingsshow som dette, er de tider forbi. Det er ok, at prale med succes. Det inspirerer og vi skal være stolte af vores succeser, i stedet for at tale os selv og hinanden ned.

Og der er masser af lokal succes. 'Vi kan virkelig mærke, at væksten er kommet tilbage til Slagelse,' sagde formand for Slagelse Erhvervsråd, Helge Poulsen.

LÆS OGSÅ: Initiativpris er i høj grad medarbejdernes fortjeneste

Fire prisvindere

Der skulle uddeles fire priser i alt under det flot opsatte gallashow i Borreby Teaters smukke rammer. Udover erhvervsrådets Initiativpris, der som sagt gik til Grøn Vækst, overrakte Slagelse Erhvervscenter en iværksætterpris, der gik til Siccaro ved Lissen Marschall, der producerer særlige dækkener til heste og hunde. En virksomhed i vækst, der står på tærsklen til at indtage nye markeder i udlandet.

'Du er et smukt eksempel på, at intet er umuligt for den, der bærer viljen i sit hjerte,' fulgte ordene med prisen fra den nye erhvervsdirektør, Morten Püsse Nielsen.

PWCs eksportpris gik til Scanmetals A/S ved Ejvind Pedersen, der skarpt så en niche i markedet, tog chancen og udnyttede den. 'Det kræver vilje,' lød den første respons fra direktør på spørgsmålet på, hvordan man opnår succes. Han løftede slørret for, hvor meget værdi, der er i skrot, også guld i ordets bogstaveligste forstand, hvilket tiltrak sig konferencier Anders Blichfeldts opmærksomhed.

JCI Grangia Erhvervspris gik til leder af det internationale keramiske center Guldagergaard i Skælskør, Mette Blum Marcher, der for en sjælden gang skyld manglede ord. 'Det betyder rigtig meget, tak,' sagde hun tydeligt overrasket og rørt alt imens hun modtog prisen, der bl.a. indeholdt et kunstværk fra hjemmebanen Guldagergaard.

Fuld skrue på showet

Set-uppet for ErhvervsAwards var også i år ganske imponerende med rød løber, en smukt opdækket sal, mad produceret af lokale råvarer serveret af de unge Junior Chambere. Samtlige nominerede til aftenens priser blev præsenteret i små videosekvenser og de blev alle efterfølgende rost i salen, også selv om de gik tomhændede hjem fra prisuddelingen.

Rollen som konferencier var i år lagt i hænderne på Anders Blichfeldt, kendt som forsanger i Big Fat Snake. Han sørgede i velsmurt samspil med lokale Poplic Service også for aftenens musikalske underholdning, der endda gav plads til at idékonsulent og tidligere formand for Slagelse Festuge, Morten Hass Augustsen, for engang skyld fik lov til at shine med sit mundharpespil på fornemmeste vis.

Vi skal huske at rose

'Jeg er skuffet,' spøgte borgmester Stén Knuth under henvisning til at han ikke var nomineret til nogen pris i år. Men han var langt fra skuffet, tværtimod imponeret over rammerne, de fremmødte og erhvervslivets indsats lokalt. 'Det er godt vi husker at hylde hinanden og rose hinanden. Vi har rigtig mange gode virksomheder at byde på, både iværksætter og store eksportvirksomheder.'

Og det er faktisk ikke kun priserne under ErhvervsAwards lokale virksomheder høster i øjeblikket. Blot to dage før ErhvervsAwards modtog Viminco A/S fra Skælskør DI Vestsjællands Initiativpris, ligesom Berierholm Revision, der har afdeling i Slagelse, er blevet kåret som Danmarks bedste arbejdsplads af Great Place to Work.