Klik og se annoncen

Tekst og foto: Steen Andresen

Hvert år vil vi udvælge fem professionelle keramikere til at designe hver to fliser, som efterhånden vil ligge hele vejen op gennem Algade.

Således præsenterede Metha Molsted fra KIT dette års kunstnere og deres fliser til Street of Fame, som tiltaget bliver kaldt. Det gør vores hovedgade både smukkere og mere interessant at færdes på, sagde Metha Molsted.

Steen Lykke

Og i år er det Sten Lykke Madsen, også brændingsskulpturens. Hans og Birgitte Børjesson, som bor i Fulby ved Sorø, og de havde endda lavet en ekstra sten.

Niels Refsgaard fra Bisserup, der har ting over hele verden. Muntre og noget for børnene, som Niels sagde ved afsløringen. Den fjerde keramiker er Birgit Krogh, skulpturer og flotte fade er hendes speciale. Birgit Krogh er fra Clay to day- gruppen. Den sidste af de fem i 2018 er Nelly Gaskin med selvfølgelig en høne og et næsehorn.

Festivalvin

Skælskør Vinhandel skal selvfølgelig også deltage i keramikfestivalen, fortæller Randi Villumsen fra Vinhandelen. Vi har valgt en vin, der rammer bredt, en italiensk vin fra Pulien, en Nero Almaro til 98 kr. pr. flaske. Den minder om en Primotivo-vin.

Etiketten er lavet af Nelly Gaskin, og vi regner med at lave en ny kunstnervin hvert år med en ny kunstner hvert år.

Motivet fra flaskeetiketten er også udgivet som plakat, og denne sælges for 40 kr. Overskuddet for salget af denne går til keramikfestivalen.